David Beckham pune gospodinele pe jar cu rețeta lui bombă. Cum prepară starul acest gem delicios

22 septembrie 2025   News

Poți prepara un gem clasic pentru iarnă sau poți alege o rețetă inedită, „Beckjam”, propunerea britanicului atât de îndrăgit, David Beckham.

Este pasionat de rețete inedite, el este cel care petrece timp în bucătărie, nu soția Victoria. Fostul fotbalist internațional și-a dezvăluit una dintre rețetele de suflet: cum poți prepara și tu ca un star banalul gem de prune?

David Beckham nu doar că a făcut carieră în lumea fotbalului, ci și-a dezvoltat o pasiune serioasă pentru gătit, mai ales în contextul vieții de familie.

Gătitul pare să fie, pentru David, nu doar o activitate practică, ci și una care unește familia. El a spus de mai multe ori că îi place să facă grătaruri („barbecues”) împreună cu cei dragi. Există o rutină în familia Beckham: ei încearcă să stea la masă împreună seara, la ora 6, ori de câte ori sunt în aceeași țară. Beckham spune că pasiunea pentru gătit a venit, în parte, de la mama lui. A mai gătit în bucătării profesioniste, de exemplu alături de bucătarul italian Massimo Bottura, în Modena, unde David a ajutat la servire și plating. Pasiunea i-a moștenit-o și Brooklyn, fiul cel mare. Cei doi au menționat că se întrec din când în când în bucătărie – mici competiții la prepararea unor feluri. Aceste momente sunt văzute ca interacțiuni distractive și o modalitate de a petrece timp de calitate împreună. Însă acum David a lăsat grătarele și pastele și s-a avântat la un preparat pe care îl fac gospodinele cu mult nesaț toamna. Este vorba de gemul de prune!

„Beckjam” cu rom a cucerit internetul și va fi în trend pentru micul dejun din întreaga lume. Este creația lui David Beckham. În grădina sa din Cotswolds, printre găini, albine și prune coapte, David Beckham face propria sa dulceață, aproape legendară.

Potrivit CityMagazine, iată rețeta pentru dulceața de prune „Beckjam”, pe care o folosește David Beckham, pentru dulceața de prune „Beckjam” cu rom.

Ingrediente:

5 kg de prune coapte

1 kg de zahăr

2 lămâi bio

200 ml rom (preferabil închis la culoare, de calitate bună, Beckham nu ar face economie)

Mod de preparare:

1. Spală prunele, scoate-le sâmburii și taie-le. Cu cât sunt mai zemoase, cu atât mai bine, dulceața de prune trebuie să aibă personalitate.

2. Într-o oală mare, alternează straturi de prune și zahăr. Lasă să stea peste noapte la loc răcoros.

3. A doua zi, încălzește amestecul și fierbe-l la foc mediu aproximativ 1 oră, amestecând din când în când.

4. Curăță lămâile, taie-le felii subțiri (fără sâmburi) și adaugă-le în dulceață când începe să se îngroașe.

5. Spre final, când dulceața clocotește frumos și picură dens de pe lingură, adaugă romul. Amestecă și gustă.

6. Toarnă dulceața în borcane sterilizate și încălzite. Închide-le bine și pune-le într-un cuptor călduț, cu ușa întredeschisă, pentru ca suprafața să se așeze frumos și dulceața să se răcească încet.

Gătitul pare să fie pentru David Beckham mai mult decât un hobby — este un mod de a se conecta cu familia, de a-și arăta grija și de a-și exprima creativitatea într-un cadru mai intim, departe de fotbal și de luminile reflectoarelor. Pentru copii, reprezintă un model: nu doar că face el, ci implică membrii familiei, încurajează și transmite pasiunile culinare mai departe. O parte din plăcerea lui vine și din varietatea culturilor culinare întâlnite, călătoriile, experiențele cofetărie-bucătarie, etc.

Foto: Instagram, GettyImages

Mai multe