David Bowie a murit la 69 de ani
Legendarul muzician britanic David Bowie a decedat, duminică, la doar două zile după ce a împlinit 69 de ani, după o lungă luptă cu cancerul.
Reprezentanţii muzicianului au confirmat vestea tragică a morţii lui David Bowie: "10 ianuarie 2016 - David Bowie a murit liniştit, astăzi, înconjurat de familia sa, după o curajoasă luptă de 18 luni cu cancerul", au anunţat reprezentanţii lui David Bowie, pe contul oficial de Facebook al artistului.
Vestea nefericită a fost confirmată şi de fiul artistului, Duncan Bowie, după ce mai mulţi fani au crezut că e vorba de o farsă nefastă: "Îmi pare foarte rău şi sunt întristat să vă confirm faptul că vestea este adevărată. Voi fi offline pentru o vreme. Vă iubesc pe toţi", a scris Duncan Bowie pe contul său de Twitter.
Potrivit BBC, zvonurile despre starea de sănătate a cântăreţului David Bowie au circulat de mulţi ani în cercurle industriei muzicale.
Ultimul concert live susţinut de David Bowie a avut loc la New York, cu ocazia unui eveniment de caritate, în 2006.
Artistul britanic era căsătorit din 1992 cu celebrul super-model Iman, cu care are o fiică, Alexandria Zahra Jones. David Bowie are şi un fiu, Duncan, care provine din prima lui căsătorie cu Angela Bowie.
David Bowie a împlinit vârsta de 69 de ani pe 8 ianuarie şi a sărbătorit această zi specială prin lansarea ultimului său album de studio, intitulat "Blackstar".
David Bowie a fost un celebru cântăreţ, compozitor, producător şi inginer de sunet şi a câştigat mai multe premii BRIT, MTV Music Video şi Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii pe scena rock 'n' roll şi cunoscut prin faptul că-şi reinventa destul de des stilul de a cânta, Bowie a fost considerat un influent inovator, în special datorită pieselor sale din anii '70.
David Bowie s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vastă paletă de forme de artă, filosofie şi literatură. El a fost, de asemenea, actor de film şi teatru, regizor şi realizator de videoclipuri muzicale. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără materialele discografice "Space Oddity" (1969), "Ziggy Stardust" (1972), "The Man Who Sold the World" (1970), "Aladdin Sane" (1973), "Station to Station" (1976), "Let's Dance" (1983), "The Buddha of Suburbia" (1993) şi "Earthling" (1997). Albumele starului britanic s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.