De ce ar trebui să mesteci gumă fără zahăr. Beneficiile neaşteptate ale acestui obicei
Mulţi dintre noi, când sunt într-un mediu în care nu pot folosi periuţa de dinţi, aleg să-şi împrospăteze respiraţia mestecând gumă. Există pe piaţă atât gumă de mestecat cu zahăr, cât şi fără. Astăzi vom vorbi despre cea fără zahăr, care are o mulţime de beneficii pentru organism.
De ce ar trebui sa mesteci gumă?
Guma are o mulţime de beneficii, atât pentru cavitatea orală cât şi pentru memorie şi capacitatea de concentrare a organismului. În plus, guma scade starea de somnolenţă care se instalează după masă.
Pentru a preveni cariile dentare
Mestecată după masă, guma care scade riscul apariţiei cariilor, a plăcii bacteriene, dar şi a afecţiunilor gingivale. Aceasta ajută la neutralizarea acizilor din cavitatea bucală şi are un efect benefic asupra respiraţiei.
Cariile dentare afectează mai mult de 95% din populaţia României. Pentru depistarea lor este recomandată radiografia dentară, de care nu ar trebui să ne temem conform acestei publicaţii.
Statisticile arată cum cariile afectează aproape 70% dintre copiii români până la vârsta de 19 ani, într-o ţară în care 90% dintre adolescenţi nu merg la dentist nici măcar o dată pe an, conform researchromania.ro.
Pentru a-ţi îmbunătăţi respiraţia
Unul dintre motivele pentru care tot mai mulţi oameni consumă gumă de mestecat este pentru a-şi îmbunătăţi respiraţia. Guma este o soluţie practică ce se poate folosi în orice context. Evident, dacă cel care o mestecă nu o face ostentativ.
Pentru a creşte concentrarea
Un studiu efectuat în Australia arată că guma de mestecat reduce nivelul de stres şi sporeşte concentrarea cu până la 19%, în momentul în care se efectuează diverse activităţi.
Ajută în cazul sindromului gurii uscate
Guma este un real ajutor în cazul sindromului gurii uscate. Mestecatul gumei creşte cu până la 10 ori producţia de salivă, ajutând totodată la reducerea simptomelor sindromului de gura uscată.
Ce este guma de mestecat fără zahăr
Guma de mestecat fără zahăr este mult mai sănătoasă decât cea care conţine zahăr. Zahărul este principalul vinovat atunci când vine vorba despre cariile dentare. Este important ca dinţii să stea cât mai puţin timp în contact cu zahărul din alimente şi, evident, cu cel din gumă.
Conform unui studiu realizat la Universitatea din Groningen, Olanda, o gumă de mestecat fără zahăr este capabilă să elimine din cavitatea orală aproximativ un milion de bacterii, care reprezintă 10% din microorganismele din salivă.