De la negru, la alb! Prima Doamnă a impresionat într-un costum tip Chanel

24 aprilie 2024   News

Pentru deplasarea în Coreea de Sud, Carmen Iohannis şi-a ales o garderobă clasică, dar imbatabilă ca stil.

Ne place mult cum se prezintă soţia preşedintelui Klaus Iohannis în deplasarea oficială în Orientul Îndepărtat, pentru care şi-a ales câteva piese vestimentare fine, cu aer retro, dar evergreen şi atât de pliabile etichetei diplomatice - urmărind toate rigorile impuse de protocol.

După ce, la sosirea la Seul, am văzut-o pe Carmen Iohannis într-un compleu negru elegant, cu sacou evazat şi mâneci trei sferturi, realizat de Eli Lăslean - designerul care se ocupă de garderoba sa încă de la învestirea lui Klaus Iohannis ca preşedinte al României - , Prima Doamnă a etalat din nou un stil clasic şi la întâlnirea cu comunitatea româneacă din capitala sud-coreeană.

De data aceasta, doamna Iohannis a dat negrul pe alb, nuanţa sa preferată, în care aceeaşi Eli Lăslean i-a creat un deux-pieces de tip Chanel, dintr-un material clasic boucle, cu sacou croit la baza gâtului, accesorizat cu nasturi cu perlă, şi fustă dreaptă - în genul compleurilor elegante introduse odinioară de Jackie Kennedy, cocheta soţie a preşedintelui american John F. Kennedy, în stilul vestimentar al primelor doamne.

Totuşi, Carmen Iohannis nu a mixat acest costum cu pantofi albi, ci cu o pereche de escarpin bleu turcoaz, care au adus un accent cromatic outfitului său şi care n-au părut deloc ostentativi, în contextul întâlnirii cu doamnele care au purtat costume tradiţionale atât româneşti, cât şi sud-coreene foarte colorate.

Întâlnirea cu diverşii reprezentanți ai comunității românești și ai mediului de afaceri a fost urmată de o vizită la expoziția de artă tradițională românească, organizată în cooperare cu Muzeul Țăranului Român, la Galeria Naţională din Seul.

Vizita oficială a cuplului prezidenţial român în Coreea de Sud se va încheia astăzi, după un alt eveniment organizat la complexul de producție Doosan Enerbility, din Changwon, în Busan.

FOTO: Administraţia Prezidenţială

Mai multe