Deces misterios la Londra

8 decembrie 2012   News

Asistenta medicală care a dat informaţii despre sarcina Ducesei Catherine a fost găsită fără viaţă. Să fie vorba despre o sinucidere sau de o moarte comandată?

Asistenta medicală care a dat informaţii despre sarcina Ducesei Catherine a fost găsită fără viaţă. Să fie vorba despre o sinucidere sau de o moarte comandată?

Jacintha Saldanha, asistenta medicală de la spitalul King Edward al VII-lea, unde a fost internată ducesa Catherine, a fost găsită decedată ieri, în locuinţa sa din centrul Londrei.

Din primele cercetări ale poliţiei, ar fi vorba despre o sinucidere. Dar care să fi fost motivul pentru care Jacintha să-şi fi luat viaţa?

Ei bine, se pare că asistenta a căzut victimă unei farse radiofonice pusă la cale de doi jurnalişti australieni, care au sunat-o şi au pretins că sunt Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Charles şi că doresc să afle detalii despre sarcina Ducesei. Fără să bănuiască că i s-a întins o cursă, femeia a dat informaţii confidenţiale în direct.

Ulterior, aceasta a fost găsită fără viaţă. Şi, în timp ce există probe care să susţină suicidul, există şi voci care suspectează că la mijloc ar putea fi vorba despre o mână criminală.

Cert e că Scotland Yard desfăşoară o anchetă în acest sens, iar foştii săi colegi regretă dispariţia Jacinthei şi spun despre ea că „lucra la spitalul King George VII de peste patru ani. Era o asistentă excelentă, foarte respectată şi îndrăgită.“

Ducesa de Cambridge a fost internată luni, din cauza unei forme severe de greţuri matinale, şi a fost externată joi.

Foto: Reuters

Mai multe