Decizia care îl va urmări pe Liam Neeson toată viaţa: şi-a deconectat soţia de la aparate. Care a fost ultima lor convorbire

4 martie 2019   News

Probabil, replica ”Te voi găsi şi te voi ucide” (n.r. ”Taken”) îl va urmări toată viaţă, mai ales că filmele ce-i poartă semnătura sunt unele dintre cele mai reuşite pelicule de acţiune din toate timpurile. Puţini ştiu, însă, că Liam Neeson şi-a luat inspiraţia pentru multe dintre proiectele sale cinematografice chiar din viaţa lui.

Tragedia nu l-a ocolit! Deşi e unul dintre cei mai cunoscuţi actori de la Hollywood, având o carieră spectaculoasă, Liam Neeson are o poveste de viaţă care ar înduioşa pe oricine. Acum zece ani, actorul a pierdut cea mai importantă fiinţă din viaţa lui: pe soţia lui, actriţa Natasha Richardson.

Aceasta, în vârstă de 45 de ani pe atunci, a murit în urma unui accident stupid la schi, după ce a refuzat îngrijirile medicale. Totul se întâmpla în 2009, pe când actriţa se afla într-o vacanţă în Quebec. Natasha schia alături de un instructor, pe o pârtie de începător, când a căzut şi s-a lovit la cap. Din nefericire, căzătura nu a fost una superficială aşa cum s-a crezut, iniţial, mai ales că aceasta nu purta casca.

Actriţa a refuzat, imediat după incident, îngrijirile medicale, motivând că nu e nimic serios. „Am vorbit cu ea şi mi-a spus: <<Oh, dragule. M-am împiedicat şi am căzut în zăpadă.>> Aşa a descris ea ce s-a întâmplat”, a povestit, peste ani, actorul despre ultima conversaţie cu soţia sa. Însă, de fapt, actriţa suferise o hemoragie intracraniană, care i-a adus decesul.

Zburând direct din Toronto, unde filma, actorul avea să afle că soţia sa este în comă, fiind ţinută în viaţă doar de nişte aparate. ”Mi s-a spus că e în moarte cerebrală. După ce am văzut radiografia, am zis ”wow”. Evident, era ţinută în viaţă de aparate. M-am dus la ea şi i-am spus că o iubesc. I-am zis: <<Scumpo, nu o să-ţi revii după asta. Te-ai lovit la cap. Nu ştiu dacă mă auzi, dar asta ţi s-a întâmplat. Te aducem înapoi în New York. Familia şi prietenii tăi vor veni să te vadă>>”, a relatat Liam Nesson, în cadrul unei emisiunii.

Şi aşa s-a întâmplat. Întoarsă în New York, Natasha a fost deconectată de la aparate. Vorbind despre această decizie, Liam Neeson a recunoscut că aceasta a fost decizia soţiei sale: ”Am făcut un pact, anterior. Dacă unul dintre noi ajunge în stare vegetativă, celălalt trebuie să ia decizia”. Actorul a admis şi că organele soţiei sale au salvat alte 3 vieţi, căci actriţa era donator de organe. ”Am donat trei dintre organele ei, aşa că a salvat 3 oameni. Inima ei, rinichii şi ficatul au fost dontate. Cred că ar fi fost încântată şi bucuroasă de asta”, a mai precizat actorul care are doi băieţi din mariajul cu Natasha Ricardson.

În cei zece ani de la moartea soţiei sale, actorul a mai avut două relaţii pasagere, însă niciuna nu s-a dovedit a fi de durată. Recent, Liam Neeson a admis că încă nu s-a împăcat cu moartea soţiei sale: ”Moartea ei nu părea reală. Nici acum nu prea pare. Au fost perioade în care auzeam uşa deschizându-se, în mod special în primii ani, şi de fiecare dată când se întâmpla asta mă gândeam că am s-o aud”.

Mai multe