Denzel Washington şi Pauletta Pearson, iubire de cursă lungă

10 septembrie 2017   News

Un cuplu de actori care s-a încăpăţânat să reziste, timp de 34 de ani, într-unul dintre cele mai longevive mariaje de la Hollywood. Şi asta în ciuda zvonurilor repetate că divorţul ar fi iminent din cauza obiceiului lui de-a mai călca şi strâmb.

Denzel Washington şi Pauletta Washington

Vara aceasta, Denzel (62) şi Pauletta (66) au sărbătorit a 34-a aniversare a căs­niciei lor, după ce, chiar anul trecut, mariajul lor a supravieţuit unui nou scandal legat de o presupusă relaţie extra­conjugală. După ce a infirmat cu tărie zvonu­rile cu privire la un eventual divorţ (dar nu a dezminţit şi acuzaţiile de infidelitate aduse!), actorul a ţinut să facă public, în repetate rân­duri, secretul longevităţii idilei lor: „Trebuie să munceşti constant la relaţia cu partenerul şi nu trebuie să renunţi la cel de lângă tine. Ţi-ai luat un angajament, ţine-te de el!“ Iar cea care i-a fost alături lui Washington, la bine şi mai ales la greu, îi împărtăşeşte întru totul punctul de ve­dere: „Să simţi pasiune, acea dorinţă arzătoare e atât de simplu! Să trăieşti, însă, o adevărată poveste de dragoste înseamnă să reuşeşti să treci peste greutăţi la fel de îndrăgostit de par­tener ca înainte de a-ţi fi testată relaţia.“ Ştie ea ce ştie, însă îşi păstrează discreţia şi devo­tamentul neclintit faţă de bărbatul vieţii ei. De fapt, vorbim despre un adevărat sacrificiu în ceea ce o priveşte pe Paulette. Fost copil-mi­nune (cu un talent muzical atât de impresio­nant încât, la numai şase ani, a devenit membră a National Guild of Piano Teachers) şi instruită la unele dintre cele mai prestigioase şcoli de artă din SUA, Pearson avea un potenţial imens în showbiz-ul american. Mai mult chiar decât cel care a devenit, între timp, superstarul Den­zel Washington. Însă, îndrăgostită până peste cap, a renunţat la cariera actoricească sau la orice alt plan profesional după ce s-a măritat. Şi-a însuşit perfect rolul de casnică preocupa­tă doar de creşterea copiilor şi de susţinerea soţului în tot ce şi-a dorit el să întreprindă.

„Eu gătesc toate mesele noastre“, spunea ea în urmă cu câţiva ani. „Nu-i e deloc uşor soţiei mele. Eu aduc banii în casă, dar ea e cea care se trezeşte în fiecare dimineaţă devreme, face micul dejun şi duce copiii la şcoală. Avem res­ponsabilităţi diferite“, explica actorul dinamica familiei lor. În toate interviurile oferite presei, Denzel are, de altfel, numai cuvinte de laudă la adresa jumătăţii lui. „M-am căsătorit cu cineva superior mie! Soţia mea a avut parte de o edu­caţie extraordinară. În plus, în familia ei, toţi se iubeau şi erau apropiaţi, pe când eu provin dintr-o familie destrămată şi am dus tot timpul dorul unui cămin fericit“, a mărturisit cel care a reuşit să cunoască împlinirea pe plan perso­nal alături de Paulette şi de cei patru copii ai lor, John David (30), Katia (27) şi gemenii Olivia şi Malcolm (13).

Prima întâlnire a soţilor Washington s-a petrecut pe platoul de filmare a producţiei TV Wilma, în 1977, când amândoi îşi făceau de­butul actoricesc. Denzel s-a îndrăgostit pe loc de frumoasa tânără, care, în 1970, a fost prima femeie de culoare care a participat la concur­sul de Miss North Carolina, etapa preliminară a Miss SUA. N-a câştigat ea atunci competiţia, clasându-se pe locul doi, însă s-a bucurat din plin de admiraţia co­legului ei de platou câţiva ani mai târziu. Starul din Training Day îşi aminteşte prima lor întâlnire ro­mantică de parcă ar fi fost ieri. Au luat cina împreună, dar ea a fost cea care a plătit întreaga consu­maţie, în timp ce el îşi făcea pro­bleme legate de cât o să-l coste taxiul cu care a condus-o acasă. Ce vremuri! Actualul deţinător al unei averi de 290 de milioane de dolari n-avea un şfanţ cu care s-o impresioneze pe iubita sa! Şi nici măcar nunta lor, din 1983, n-a fost una extra­vagantă, tipic hollywoodiană. „Ne-am pupat cu atâţia invitaţi, am făcut atâtea poze şi, la un moment dat, am rămas... fără mâncare“, a dez­văluit actorul care, la finalul ceremoniei nupţi­ale, şi-a dus mireasa la un restaurant local, ca să se ghiftuiască împreună acolo: „Am mâncat nişte ouă parcă. Pe bune, nu inventez nimic!“.

Iar romantismul nu i-a părăsit pe întreaga durată a mariajului lor. În 1995, şi-au reînnoit jurămintele de nuntă în Africa şi de-atunci în­cearcă din răsputeri să-şi menţină familia uni­tă, în ciuda dificultăţilor întâmpinate. „El este un sex symbol şi, drept urmare, toată lumea îi dă târcoale. Când ieşim în public, eu sunt dată la o parte şi călcată în picioare de cei care vor să ajungă la el. Chestia asta nu e prea plăcută, să ştiţi…“, a dezvăluit doamna Washington într-unul din rarele interviuri pe care le-a acordat. Iar mult mai faimosul ei soţ pare că ar fi cedat, din când în când, tentaţiilor din jur. În presa americană s-a scris despre o relaţie extracon­jugală pe care superstarul ar fi avut-o cu PR-ul Marvet Britto, după care, în 2006, tabloidele au menţionat-o pe presupusa lui amantă, Sa­naa Lathan, colega de platou de la Out of Time, pentru ca, mai recent, în 2016, să fie publicate mai multe imagini cu Denzel sărutând o blon­dă. Evident că reprezentantul actorului şi-a făcut treaba de fiecare dată şi a declarat, sus şi tare, că faimosul cuplu nici vorbă să divorţeze sau să se separe.

Cu Sanaa Lathan, Denzel Washington

Până şi actriţa Sanaa a ţinut să se pronunţe în legătu­ră cu acest subiect delicat: „S-a spus chiar şi că sunt însărcinată cu copilul lui, deja primeam te­lefoane în care eram felicitată pentru sarcină. E absurd cât de departe s-a ajuns!“ Soţii Washing-ton s-au abţinut de la comentarii atunci când mai izbucnea în presă câte un nou scandal amoros, însă n-a negat niciunul dintre ei exis­tenţa momentelor critice din mariajul lor: „Ni­mic nu ţine de magie, ci doar de munca ne­sfârşită pe care o depunem amândoi pentru a rămâne împreună“, spunea Pauletta la unison cu bărbatul ei: „Când îi aud pe unii cum spun că au ştiut din prima clipă că şi-au întâlnit ale­sul inimii mă apucă râsul! Să fim serioşi, căsă­toria e un maraton, nu un sprint!“. Într-adevăr, pentru ei este o cursă lungă, cu ceva obstacole presărate pe drum, dar care nu dă totuşi semne să se încheie prea curând: „El ştie că se poate baza pe faptul că eu sunt soţia lui, iar asta îi dă putere, îi dă aripi să zboare“, spune Pauletta în încercarea de-a pune odată capăt zvonurilor despre divorţ. N-are de gând să-şi părăsească soţul multimilionar doar pentru nişte „scăpări“ de-ale acestuia, mai ales că acum se bucură şi ea din nou de satisfacţiile profesionale pe care singură şi le-a interzis odată ce-a deve­nit mamă. La 60 de ani, a revenit pe scenă, în piesa Desperate Writers, şi continuă să accepte diverse roluri atât timp cât fizicul încă-i mai permite acest lucru. Şi îi permite. Iar Denzel bifează blockbuster după blockbuster, având siguranţa unui cămin stabil. „Cum de am re­zistat atâta amar de vreme împreună? Păi, eu fac ce spune soţia şi-mi ţin gura închisă, e simplu!“, continuă să ofere sfaturi maritale cel care a recunoscut că nici lunile în care lipseşte de-acasă, cu filmări, nu strică deloc unei relaţii de lungă durată. Hm!...

Pauletta Washington, Olivia, Malcom şi Katia

David Washington

Mai multe