Detalii despre una dintre cele mai oribile crime de la Hollywood! Cum a fost ucisă soţia lui Roman Polanski

17 septembrie 2019   News

La 50 de ani de la dispariţia superbei actriţe, Hollywoodul îşi aminteşte de starul anilor ’60 lansând patru filme ce-i evocă viaţa şi, mai ales, moartea violentă

Dar cine a fost Sharon Tate cu adevărat?

S-au scurs cinci decenii de la dispariţia brutală şi prematură a lui Sharon Tate, iar Hollywoodul n-a uitat-o. Nu mai puţin de patru filme despre regretata actriţă au fost lansate în 2019, printre care Once Upon A Time in... Hollywood - cu Margot Robbie, în rolul lui Sharon - a avut premiera chiar pe 9 august, ziua în care vedeta din Valley of the Dolls (1967) a fost ucisă. Avea 26 de ani şi era însărcinată în opt luni şi jumătate. Dar Sharon a fost mult mai mult decât victima sectei lui Charles Manson. Era o actriţă care promitea o carieră impresionantă în cinematografie, o viitoare mamă şi soţia regizorului Roman Polanski. Iar, înainte de toate astea, un copil timid şi modest, care n-avea habar de potenţialul frumuseţii cu care se născuse: “Sex appeal-ul meu nu e deloc evident pentru mine.” Juraţii de la concursurile de frumuseţe la care a participat ar contrazice-o categoric.

La numai şase luni, fiica colonelului Paul James Tate şi al lui Doris Tate din Dallas a câştigat “Miss Tiny Tot of Dallas”, cucerind audienţa cu trăsăturile şi farmecul ei incontestabil. Frumuseţea micuţei Tate devenea tot mai evidentă pe măsură ce creştea, însă nu era dublată şi de încredere în forţele proprii. Împinsă de la spate de cunoscuţi, a continuat să urce pe scenă, câştigând cinci consursuri de Miss numai în 1959. Mutată cu familia în Italia, Sharon a devenit o mică celebritate locală după ce a apărut pe coperta revistei Stars and Stripes şi a făcut figuraţie în pelicula lui Paul Newman, Hemingway’s Adventures of a Young Man, care se filma prin apropiere. Iar prima ei apariţie pe marele ecran i-a facilitat şi cea dintâi poveste de dragoste, cu Richard Beymer, cel care a şi încurajat-o să ia actoria în serios. Ceea ce a şi făcut.

Întoarsă în State, Sharon s-a stabilit în LA, unde a primit mici roluri în blockbustere ca The Beverly Hillbillies şi Mister Ed, însă faptul că n-a luat castingul pentru Petticoat Junction i-a adâncit şi mai mult neîncrederea în sine. Abia în 1965 a primit un rol principal, în thrillerul Eye of the Devil, şi a dovedit că nu duce deloc lipsă de talent. Pe măsură ce cariera lua avânt, şi viaţa ei amoroasă devenea tot mai bogată. La numai câteva luni de când începuse o idilă cu actorul francez Philippe Forquet, în 1963, i-a devenit logodnică. Doar că dragostea lor n-a rezistat presiunii profesionale la care erau amândoi supuşi, motiv pentru care amorezii au decis să se despartă. La scurt timp, Sharon l-a cunoscut pe Jay Sebring, hair stilistul vedetelor, care, înamorat până peste cap de superba actriţă, i-a şi cerut mâna. De data asta, Tate a refuzat politicos preferând să se concentreze mai mult pe carieră decât pe bărbaţi.

Asta până la sfârşitul anilor ’60, când l-a întâlnit pe Roman Polanski şi s-a îndrăgostit nebuneşte de el. Obişnuită cu criticile pe care până şi iubitul ei i le făcea pe platourile de filmare de la The Fearless Vampire Killers şi încercând mereu să-şi înfrângă timiditatea, Sharon a pozat nud în Playboy, în 1967. “Nu văd nicio diferenţă în a fi îmbrăcată sau goală puşcă”, spunea parcă să se îmbărbăteze singură. Apogeul scurtei ei cariere a fost nominalizarea la Globurile de Aur pentru Valley of the Dolls, cu toate că nici această peliculă nu s-a bucurat de un succes deplin. “Nu mă amăgesc. Nu mă văd jucând vreodată Shakespeare”, recunoştea actriţa care a plusat mai mult pe dragoste decât pe profesie la începutul anului 1968, când a devenit doamna Polanski. Contrar aşteptărilor ei, mariajul lor n-a fost nici el lipsit de dezamăgiri: “El mă minte, iar eu mă prefac că îl cred”, a mărturisit actriţa făcând referire la infidelităţile regizorului care-şi dorea alături “o hippioată, nu o casnică” şi nu uita să îi tot amintească asta. Speranţa într-un viitor fericit a venit pentru Sharon în momentul în care descoperise că era însărcinată şi se mutase cu soţul în Cielo Drive 10050, pe care ea o numea “casa iubirii”.

Din păcate, a fost şi casa în care a murit. Pe 9 august 1969, “Familia Manson” a dat buzna în livingul ei şi a curmat vieţile a cinci oameni: Sharon Tate şi prietenii ei, Abigail Folger, Voytek Frykowski, Steve Parent şi Jay Sebring. Ca să nu mai menţionăm şi copilul nenăscut al actriţei, care n-a supravieţuit celor 16 lovituri de cuţit îndurate de mama lui… Sharon şi-a dat ultima suflare implorându-i pe criminali să cruţe măcar viaţa fătului din pântecul ei. Fără succes, însă. Tragedia californiană a zguduit întreaga naţie americană atât prin cruzimea cu care a fost înfăptuită, cât şi prin absurditatea ei. Criminalii voiau să se răzbune pe fostul chiriaş din Cielo Drive 10050, Terry Melcher, care refuzase să facă un album cu Manson, dar, până la urmă, n-a contat cine locuia atunci acolo. Crimele odioase tot au avut loc, iar cei şapte ucigaşi fac închisoare pe viaţă. Manson a murit după gratii în 2017, dar slabă consolare pentru familiile victimelor.

10050 Cielo Drive a fost ras de pe suprafaţa pământului, casa fiind demolată în 1994, iar adresa, schimbată. Chiar şi aşa locul aminteşte de probabil cea mai mare tragedie hollywoodiană.

Mai multe