Diego Maradona a murit la 60 de ani! Legenda fotbalului mondial ar fi făcut stop cardio-respirator

25 noiembrie 2020   News

A murit Diego Maradona! Mare fotbalist al tuturor timpurilor s-a stins la doar 60 de ani.  

O legendă a pierit dintre noi! Diego Armando Maradona a suferit un stop cardio-respirator în casa sa din Tigre, unde se stabilise după operaţia pe creier. În faţa casei sale ar fi prezente mai multe ambulanţe, informează agenţiile de presă internaţionale.

Diego Maradona a fost operat pe creier

La începutul acestei luni, Maradona a fost operat pe creier pentru îndepărtarea unui hematom subdural, la cinci zile după ce a sărbătorit împlinirea vârstei de 60 de ani. „Hematomul a putut fi îndepărtat cu succes. Diego a suportat bine operaţia. S-a trezit şi totul decurge bine”, anunţa, la acel moment, doctorul Leopoldo Luque în cursul unei conferinţe de presă. 

Viaţa lui Maradona

Pentru toţi, însă, el rămâne copilul minune al fot­balului, „piticul“ cu picioare de aur şi mâini de zeu, ales în anul 2000 „ Jucătorul secolului“. El este autorul unuia dintre cele mai frumoase goluri din toate timpurile, într-un meci disputat cu Anglia, după ce a traversat aproape tot terenul şi a trecut de şase jucători englezi, marcând un gol cu mâna, pe care genialul fotbalist l-a atribuit „mâinii lui Dumnezeu“. O adevărată binecuvântare, care i-a adus echipei sale câş­tigarea Cupei Mondiale în 1986. O minune, în cel mai pur sens al cuvântului, pentru un tânăr care reuşise să lase în urmă o viaţă plină de sărăcie şi de lipsuri, ca fiu al unei fami­lii cu şase copii, dintr-un cartier mărginaş al Aires-ului. Dar cu toate că, pe terenul de joc, „Butoiaşul Atomic“, aşa cum era poreclit, nu avea rival, în afara acestuia, Mara­dona cu greu se putea numi un sportiv. Încă din 1982, anul transferului său la Barcelona, argentinianul a început să consume regulat cocaină, obicei nefast pe care l-a continuat şi după plecarea la Napoli. Tot atunci au apărut voci care susţineau că a devenit un omul Mafiei, fiind prieten cu mai mulţi membri ai grupării Camorra.

Adulat de suporterii napoletani, Maradona îşi permitea să vină la antrenamente când voia, motiv pentru care a şi primit o amendă de 70.000 de dolari. Abia când a fost depistat cu dovezi certe ca fiind con­sumator de stupefiante şi după numeroase scandaluri, inclusiv unul în care trebuia să-şi recunoască fiul nelegi­tim, pe Diego Sinagra, a părăsit clubul italian în dizgraţie. Şi totuşi, în 2004, când a fost internat după ce a suferit un stop cardiac, sute de persoane au umplut străzile din Bue­nos Aires, transmiţându-i numeroase mesaje de simpatie, între care şi: „Dacă ai juca în ceruri, aş muri ca să te văd“.

Foto: Profimedia

Mai multe