Doliu în Spania: a murit Ducesa de Alba! Uite ce viaţă a dus şi cât de bogată era

20 noiembrie 2014   News

Aristocrata cu cele mai multe titluri nobiliare din lume, vestită pentru felul ei excentric de-a fi şi pentru curajul de-a deveni cea mai bătrână mireasă, s-a stins din viaţă

Aristocrata cu cele mai multe titluri nobiliare din lume, vestită pentru felul ei excentric de-a fi şi pentru curajul de-a deveni cea mai bătrână mireasă, s-a stins din viaţă în această dimineaţă, la vârsta de 88 de ani.

A 18-a ducesă de Alba, Maria del Rosario Cayetana Fitz-James Stuart a încetat din viaţă la vârsta de 88 de ani în Palacio de las Duenas, din oraşul Sevilla.

Aceasta fusese spitalizată duminică din cauza unei pneumonii, iar marţi seara a fost externată şi transportată la reşedinţa ei, cu puţin timp înainte de a-şi pierde cunoştinţa.

Avea peste 40 de titluri nobiliare, dintre care 5 de ducesă şi 18 de marchiză – mai multe decât cele ale suveranei Marii Britanii, regina Elisabeta a II-a.

A fost prietenă cu Yves Saint Laurent şi cu Jackie Kennedy.

De două ori văduvă şi de trei ori căsătorită, era mamă a 6 copii.

Deţinătoare unei averi colosale, estimată la 3 miliarde de euro, Ducesa de Alba a fost mereu în centrul atenţiei datorită mariajelor sale controversate, precum şi a multitudinii de operaţii estetice suferite.

Ultima căsătorie a încheiat-o cu Alfonso Diez, cu 25 de ani mai tânăr decât ea.

În ciuda intervenţiilor estetice care i-au distrus chipul, ducesa era iubită în Regat pentru nonconformismul său.

În plus, era foarte talentată la pictură.

Foto: pagina oficială, El Mundo

Mai multe