Donald Trump regretă şi acum pierderea fratelui său alcoolic. Drama ascunsă a familiei Trump

5 iunie 2020   News

Dur în declaraţii şi învăluit într-o atitudine de rebel arogant, preşedintele Americii are în istoria personală un capitol dureros - care, însă, l-a ajutat, paradoxal să preia afacerile familiei şi să-şi înceapă ascensiunea

Cel care trebuia să preia conducerea afacerilor familiei era fratele lui mai mare, Fred (foto: fraţii Trump - Robert, Elizabeth, Fred Jr., Donald şi Maryanne), care, însă, nu a fost la fel de interesat să facă asta. Fred visa să devină pilot, spre crunta dezamăgire a tatălui lor, care se plângea că fiul lui este un ratat care nu vrea altceva decât fie un "şofer de avion". Cu această presiune pe umerii lui, Fred a alunecat într-un alcoolism care, finalmente, l-a dus la moarte, la doar 43 de ani. Iar actualul preşedinte al Americii nu a ascuns că el însuşi l-a supus unei presiuni pe fratele lui. Trump şi-a amintit pentru Washington Post cum i-a strigat fratelui său, pe care l-a găsit într-o zi citind cărţi despre aviaţie, că-şi pierde timpul, în loc să înveţe despre imobiliare, domeniul în care familia lor făcea avere.

Respins de întreaga familie, Fred Trump Jr. a murit în 1981, rămânând un capitol întunecat din istoria dinastiei. "Regret enorm că am pus presiune pe el. Adevărul este că Fred n-ar fi condus niciodată afacerile noastre. Nu îi plăcea asta, nu era făcut pentru asta. Greşeala pe care noi am făcut-o a fost că am crezut că oricui i-ar plăcea asta, că oricine visează să facă astfel de afaceri", a spus Trump. Dincolo de mărturisirea lui, foştii prieteni ai lui Fred spun că până şi acest subiect este nedrept exploatat de preşedinte în favoarea sa, prezentâdu-se drept fratele apt să aibă succes versus fratele slab şi alcoolic - şi deşi pretinde că regretă, în fapt asta l-a propulsat pe el în ierarhia familiei.

Foto: Getty Images

Mai multe