Două căsnicii, şapte copii şi o aventură cu Marilyn Monroe. Totul despre regretatul Jerry Lewis

10 septembrie 2017   News

Jerry a murit în dimineaţa zilei de 20 august, în locuinţa lui din Las Vegas. În luna iunie, actorul fusese spitalizat după ce fusese diagnos­ticat cu o infecţie urinară. Aceasta era, însă, doar una dintre numeroasele lui probleme de sănătate. În 1982, Lewis suferise o operaţie pe cord deschis, ulterior luptându-se cu cancerul de prostată, diabetul şi o meningită virală.

Jerry Lewis

A intrat în lumea comediei la doar 16 ani, dar a cunoscut succesul în 1946, cu un specta­col de comedie în duet cu Dean Martin, într-un club de noapte. Succesul acelui spectacol le-a adus propria emisiune la NBC, dar şi ro­luri în vreo 16 filme, în 1952 fiind nominalizaţi amândoi la Premiul Emmy. Totul până în 1956, când fiecare şi-a dorit afirmarea solo, urmând pelicule ca The Bellboy, The Ladies Man, The Nutty Professor, care i-au cimentat lui Jerry statutul de superstar al comediei. Şi, cu toate că nu era un sex simbol, a ţinut prima pagină a ziarelor şi cu viaţa personală. Căsătorit în 1944 cu Patti Palmer, actorul a avut nu mai puţin de şase copii din acest mariaj care s-a sfârşit în 1980. N-a fost un divorţ uşor, dar la doar o lună de la finalizarea lui, în 1983, Jerry şi-a uluit fa­nii cand s-a însurat din nou – de data aceasta cu SanDee Pitnick, o dansatoare din Las Vegas, împreună cu care a adoptat o fetiţă. Verighe­tele nu l-au făcut, însă, să stea departe de is­pite.

Gina Lollobrigida

Printre cele cu care s-a bârfit că s-a iubit în taină se numără Gina Lollobrigida, Jeanne Carmen, un model pin-up faimos în anii ’50, ori Stella Stevens, alături de care a jucat în The Nutty Profesor. „A fost o vreme când făceam sex cu oricine la Hollywood“, a glumit el la un moment dat despre perioada lui de maximă glorie din timpul primei căsnicii. O aventură cu totul neaşteptată, mărturisită de el însuşi, a fost cea cu Marilyn Monroe, despre care a vorbit abia în 2011. „M-a lăsat invalid vreme de o lună“, a spus el în glumă, cu referire la pa­sionala Marilyn care-l copleşise, dar despre care şi-a dat seama că nu poate rămâne de­cât o aventură. „Visul fiecărui bărbat este să se arunce în braţele unei femei fără să pice în ghearele ei“, spunea el râzând.

Marilyn Monroe

Când glumele dispar din peisaj, însă, des­coperim că cel mai tăinuit sertar al vieţii lui are şi câteva secrete dureroase… Cea mai mare lovitură a vieţii lui a fost atunci când fiul Joseph din prima căsnicie, devenit dependent de droguri, s-a sinucis la 45 de ani, în 2009, cu o supradoză. „Nici până azi nu pot înţelege ce s-a întâmplat, fiindcă a fost atât de nedrept, nu faţă de mine, ci faţă de el. M-am învinuit ani la rândul meu pentru moartea lui, dar nu am ce face“, spunea Lewis. Pe de altă parte, însă, marele actor n-a lăsat să se vadă nicio urmă de regret pentru soarta celui de-al optulea copil al său. Cel născut din relaţia lui extraconjugală cu manechinul Lynn Dixon: o fiică, pe nume Suzan Minoret, născută în 1952 şi devenită la maturi­tate o femeie condamnată la o paradoxală viaţă exasperantă. „Încă aştept ca Jerry Lewis să mă recunoască drept fiica lui biologică“, declara la începutul acestui an Suzan – cea care în co­pilărie s-a jucat pe genunchii Lizei Minelli şi a învăţat franceza alături de Leslie Bogart, fiica lui Lauren Bacall şi a lui Humphrey Bogart. Şi cea care acum a ajuns fără adăpost, rătăcind pe străzile din Philadelphia. O situaţie incre­dibilă, pe care Lewis a lăsat-o pur şi simplu la voia întâmplării, evi­tând cu încăpăţânare să confirme că Suzan i-ar fi fiică. Rămâne de văzut acum dacă Suzan îşi va cere în justiţie dreptul la o parte din cele 50 de milioane de dolari, rămase după moar­tea comediantului.

foto: Guliver/Getty Images

Mai multe