Dragoş Pătraru, ademenit în bucătăria lui Mircea Dinescu

6 mai 2016   News

Realizatorul emisiunii "Starea Naţiei", difuzată în fiecare seară la TVR 1, a fost "îmblânzit" cu o varză îndopată.

Dragoş Pătraru a gătit cu Mircea Dinescu.

„Toţi oamenii care par la televizor foarte răi sunt, în realitate, foarte blânzi”, este de părere Mircea Dinescu, invitându-ne să îi fim alături într-o nouă după-amiază de duminică, pentru o nouă porţie de Politică şi delicateţuri.

„Am încercat să-i domolesc puţin furia pe care şi-o exercită cu delicateţe, căci un om care mănâncă bine devine mai blând”, spune poetul despre invitatul său din ediţia din 8 mai a emisiunii sale, Dragoş Pătraru, cel care ne ţine la curent cu Starea naţiei, seara, la TVR 1.

Pentru început, ca să-l mai „îmblânzească” un pic, Dinescu îi pregăteşte invitatului său un cotlet de porc de ţară, pe care îl aruncă în tigaie, iar când este gata, îl presară din belşug cu cimbru şi busuioc.

Foamea musafirului fiind potolită, poetul se apucă să prepare un fel de mâncare pe care nu l-a mai încercat şi pe care îl botează „varză îndopată”. Cu migală, desface frunzele unei verze noi, uşor opărite înainte. Când varza arată „ca petalele unui trandafir”, Dinescu o „îmbracă” la loc, iar printre foi pune un amestec de carne de porc şi viţel. Astfel împodobită, varza e stropită din belşug cu zeamă de portocală şi dusă la cuptor, iar gazda şi musafirul coboară în cramă, unde îi aşteaptă Constantin Lătăreţu şi taraful său, dar şi o carafă de vin de la Cetate.

Deloc sfios şi dovedindu-se destul de îndemânatic, Pătraru dă o mână de ajutor la prepararea bunătăţilor. „Mi-a plăcut foarte mult în bucătărie cum ne-am completat, am încercat şi eu să ajut, s-a văzut că ştiu să tai o ceapă, un ardei”, spune el, la final.

Emisiunea va fi difuzată duminică, de la ora 15.00, la TVR 1 şi TVR HD sau online, pe TVR+.

Mai multe