Drama lui Robert De Niro: are un fiu cu autism şi spune că ”viaţa lui s-a schimbat complet” după un vaccin

22 martie 2019   News

Printre cele mai vocale persoane care susţin că ar fi o legătură directă între vaccinul ROR şi autism se numără starul hollywoodian Robert DeNiro (75). Acesta susţine că fiul lui de 21 de ani, Elliot, a făcut respectivul vaccin, iar ”peste noapte” viaţa lui s-a schimbat.

Actorul susţine cu vehemenţă cu vaccinul ROR (rujeolă-oreion-rubeolă) este cauza autismului cu care a fost diagnosticat fiul său. El povesteşte că fiul său ”s-a schimbat peste noapte” şi că viaţa lui este pentru totodeauna ”afectată”: ”Da, cred că da (n.r. autismul fiului e legat de vaccinul ROR). Fiul meu are autism. Îmi iubesc copilul mai mult decât orice şi nu l-aş schimba în niciun fel. Dar... viaţa lui a fost pentru totodeauna schimbată”, declara el, în urmă doi ani.

Actorul insist, însă, că nu este împotriva vaccinurilor, că nu le consideră dăunătoare, ci dimpotrivă. Spune doar că este ”pro-vaccinuri sănătoase”. De altfel, această idee legată de vaccinurile sănătoase şi cele dăunătoare / suspecte şi-a implementat-o într-o nouă peliculă, pe care, iniţial, a înscris-o la Festivalul de Film Tribeca.

Din păcate, ceilalţi regizori au ameninţat că-şi retrag proiectele cinematografice din acel festival, dacă pelicula lui De Niro, respectiv ”Vaxxed: From Cover-up to Catastrophe”, nu va fi scoasă, căci, spun ei, aceasta urmăreşte să întărească teoria lui Andrew Wakefield, cea că acest vaccin cauzează autismul, lucru nedemonstrat şi intens dezbătut. Aşadar, De Niro a fost nevoit, sub presiunea celorlalţi regizori, să retragă pelicula din acel festival, însă spune că regretă că a făcut-o, căci ”filmul este ceva ce oamenii ar trebui să vadă”.

Acest lucru l-a susţinut pe când era invitat la The Today Show, emisiune în care a povestit totul despre fiul său diagnosticat cu autism, dar şi despre scopul filmului său: ”Tot ce am vrut este ca filmul să fie văzut şi ca oamenii să-şi facă propria părere despre acest vaccin şi tot ce presupune el. (...) Haideţi să aflăm adevărul, doar să vedem ce se-ntâmplă cu adevărat. (...) Sunt multe lucruri nespuse. Nimeni nu vrea să vorbească despre asta sau spun că s-a vorbit deja şi că e subiect închis. Eu ca părinte de copil diagnosticat cu autism sunt îngrijorat, vreau să ştiu adevărul.”Actorul a declarat că simte că este forţat de cei din jur să nu mai vorbească despre o legătură între vaccinuri şi autism.

Mai multe