După Angelina Jolie, o altă actriţă şi-a extirpat ovarele de teama cancerului

12 octombrie 2017   News

Acum doi ani aflam că actriţa Angelina Jolie a recurs la o intervenţie chirugicală pentru a-şi extirpa ovarele de teama cancerului ovarian, dat fiind faptul că medicii au detectat în organismului ei posibili markeri biologici ai unei forme incipiente de cancer. În prezent, o altă actriţă de la Hollywood a ales să treacă printr-o astfel de procedură.

Christina Applegate şi-a extirpat ovarele şi trompele uterine

Christina Applegate a fost diagnosticată cu cancer mamar, în 2008, şi a decis, pe atunci, că o dublă masectomie ar ajuta-o să învingă boala şi să prevină reapariţia ei. Acum, actriţa a dat de veste că a trecut printr-o operaţie de extirpare a ovarelor şi a trompelor uterine, din aceleaşi motive. ”Acum două săptămâni, mi-au fost scoase ovarele şi trompele uterine. Verişoara mea a murit de cancer ovarian în 2008. Puteam să previn asta. Aşa că am preluat controlul asupra vieţii mele”, a declarat Christina Applegate (45) pentru Today.

Cât despre starea psihologică în urma acestei operaţii, actriţa pare, asemenea Angelinei, să fi acceptat ce i se întâmplă şi că nu va mai putea face copii niciodată. ”Este o uşurare. E încă un lucru rezolvat. Acum să sperăm că nu o să fiu lovită de un autobuz”, a descris, în stilul ei jovial, sentimentele de după această operaţie.

Christina Applegate şi soţul ei, Martyn LeNoble

Applegate este o purtătoare a genei BRCA1, cea care reprezintă predispunerea la cancerul de sân şi/sau ovar. Actriţa este căsătorită cu muzicianul olandez Martyn LeNoble, cu care are o fetiţă de şase ani, pe nume Sadie.

foto: arhivă OK!

Mai multe