După o luptă crâncenă cu boala Parkinson, Michael Newman, salvamarul din Baywatch, a murit la 68 de ani

22 octombrie 2024   News

Michael Newman, starul din serialul Baywatch, a murit la 68 de ani. În 2006 el a fost diagnosticat cu boala Parkinson.

Prietenul apropiat al lui Michael Newman, Matt Felker, a dezvăluit că regretatul actor a murit „din cauza complicațiilor cardiace” în seara zilei de duminică, 20 octombrie, „înconjurat de familia și prietenii săi”.

„Am apucat să-l văd pe Mike ultima dată când a fost conștient și s-a uitat la mine și, în stilul tipic al lui Mike, mi-a spus: «Ai ajuns la timp»”, a spus Matt Felker pentru publicația People.

Michael Newman, născut în Los Angeles, a devenit celebru în anii '90 ca salvamar în serialul de lungă durată „Baywatch”, el fiind singurul membru al distribuției de succes care a fost și în realitate salvamar.

A apărut în 150 de episoade ale serialului, care a fost difuzat în perioada 1989-2001, jucând în mai multe episoade ale serialului decât oricine altcineva în afară de David Hasselhoff. Michael Newman a fost, de asemenea, pompier cu normă întreagă și și-a menținut programul la cazarmă în timp ce filma serialul. Când serialul s-a încheiat, el a continuat să fie pompier până când s-a pensionat, după 25 de ani. 

Starul și-a petrecut ultimii ani strângând bani împreună cu Fundația Michael J. Fox pentru a ajuta la găsirea unui leac pentru Parkinson. În august, Michael Newman a declarat pentru People că speră ca „relatarea poveștii mele personale să atragă atenția asupra importanței găsirii unui leac pentru Parkinson”.

Actorul pensionat a adăugat despre diagnosticul său: „Această boală terminală mi-a permis mult timp de gândire, ceea ce poate nu mi-am dorit, dar mi-a adus înțelepciune”. „Corpul meu s-a schimbat atât de încet încât abia dacă observ, dar îmi amintesc constant că Parkinson a devenit acum centrul vieții mele”, a spus el.

Diagnosticat la vârsta de 50 de ani cu boala cruntă, Michael Newman a discutat despre viața cu această boală în documentarul regizat de Felker, dezvăluind că lua 10 medicamente pe zi și că se trezea adesea „agitat”. „Prețuiesc zilele în care pot să fiu pe acest pământ cu familia și prietenii. Iau viața în serios”, a mai declarat el.

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe