Durere fără margini! Sărbători în doliu pentru Crina Abrudan

27 decembrie 2017   News

Actorul Ion Abrudan, tatăl îndrăgitei vedete de televiziune, s-a stins din viaţă ieri, în a doua zi de Crăciun.

Sărbătorile n-au mai fost la fel anul acesta pentru Crina Abrudan, care ieri şi-a luat "Adio!" de la tatăl său.

Ion Abrudan a suferit luni un infarct, în urma căruia a fost transportat de urgenţă cu elicopterul la Timişoara, unde a murit pe masa de operaţie, în urma unei complicaţii. Când a aflat vestea morţii tatălui ei, Crina Abrudan s-a întors din vacanţa din Dubai, unde îşi sărbătorea soţul, pe Gabi Popescu, care tocmai a împlinit 44 de ani.

Într-un mesaj emoţionant postat pe pagina sa de socializare, Crina Abrudan a vorbit despre cine a fost tatăl său şi ce gol uriaş lasă în urmă prin dispariţia sa:

"? Asta e! ? Anul acesta de Crăciun am aflat că nu e o vorbă goală când se spune că de Sărbători Dumnezeu Îi cheamă la El pe cei mai buni. În aceasta dimineaţă s-a stins din viaţă tatăl meu, Ion Abrudan... A aşteptat să mai vadă o singură dată răsăritul şi apoi a plecat aşa cum a trăit toata viaţa: discret, în linişte, repede ca să nu deranjeze pe nimeni cu boala lui, parcă jenat de agitaţia ce se va crea după ce oamenii care l-au cunoscut vor afla vestea. L-am văzut pe Tata murind de câteva ori pe scenă. Parcă a vrut să ne pregătească pentru această Ultimă Scenă însă, dragă Tată, de data asta nu ţi-a ieşit! Te-ai dus atât de repede şi fără niciun efect că nu am mai apucat să-ţi mulţumesc pentru toate comorile pe care le-am descoperit alături de tine, îndrumată de tine, împinsă de la spate uneori de tine. Nu, cortina nu a căzut pentru tine, Tată, în această dimineaţă! Ai terminat un rol şi te-ai dus, alături de marii tăi prieteni şi colegi, să joci în trupa pe care Dumnezeu a adunat-o în Rai!"

Actorul Ion Abrudan s-a născut în Oradea, în anul 1938, pe 29 martie. A urmat Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti, pe care l-a absolvit în 1963. A studiat la clasa profesoarei Dina Cocea, avându-i colegi pe Gheorghe Dinică şi Marin Moraru. După absolvirea institutului a fost repartizat la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamţ.

Managerul Teatrului Regina Maria a primit cu mare tristeţe vestea trecerii în nefiinţă a actorului Ion Abrudan: „Este o pierdere foarte mare pentru teatrul nostru. De obicei se spune că a fost un actor deosebit, un actor cu mare succes la public. Eu pot să spun doar că a fost un mare actor care s-a bucurat de o carieră cu adevărat strălucitoare. Ne va fi foarte greu fără el, şi în primul rând ne gândim că a fost unul dintre actorii care a jucat până în ultima clipă. Săptămâna trecută a jucat în ‘Scripcarul pe acoperiş’. Nimic nu părea să fie în neregulă, dar iată că inevitabilul s-a produs”.

Mai multe