Ei sunt câştigătorii Premiilor Gopo. "Moromeţii 2": cel mai bun film

20 martie 2019   News

Aseară, la Teatrul Naţional din Bucureşti au fost decernate Oscarurile industriei româneşti de film: Premiile Gopo, pe ale cărui covor roşu au defilat numeroase personalităţi din cinematografia românească

Cu 14 nominalizări, pelicula "Moromeţii 2" a luat trofeul pentru cel mai bun film. „E un moment plăcut atât pentru mine, cât şi pentru colaboratorii care au luat premii. E vorba de un film în două părţi care se pare că reprezintă pentru public, pentru noi, românii, o formă de identitate”, a declarat pentru Digi24 regizorul filmului, Stere Gulea. Capodopera lui a învins la această categorie peliculele „Charleston”, „Dragoste 1. Câine”, „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbarii”, „Pororoca”.

Pentru regie, în schimb, premiul a plecat către Constantin Popescu - regizorul filmului "Pororoca". Cea mai aşteptată categorie a serii a fost, însă, cea pentru cel mai bun actor în rol principal - la care favoriţi au fost Horaţiu Mălăele, pentru rolul din "Moromeţii 2" şi Bogdan Dumitrache, pentru "Pororoca" - cel de-al doilea fiind câştigătorul. Cosmina Stratan („Dragoste 1. Câine”) a luat trofeul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, Alexandru Dabija („Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”) a câştigat la categoria cel mai bun actor în rol secundar, o categorie la care a concurat cu Victor Rebengiuc ("Charleston"), iar Iulia Lumânare ("Pororoca") a luat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar - o categorie foarte grea, la care celelalte nominalizate au fost nume grele: Ofelia Popii („Moon Hotel Kabul”), Rodica Negrea („Moon Hotel Kabul”), Dana Dogaru („Moromeţii 2”) şi Oana Pellea („Moromeţii 2”).

Mai multe