“Elvis a vrut să ne căsătorim, dar eu l-am refuzat!” Vedeta care a avut o aventură pasională cu celebrul artist, dar nu a vrut să îi devină soţie

31 mai 2021   News

Elvis a avut o relaţie romantică cu partenera sa din Blue Hawaii, Joan Blackman, în 1961 şi a vrut să se căsătorească cu ea, chiar în timp ce se întâlnea cu Priscilla Beaulieu. 

Joan l-a refuzat însă, chiar dacă în acel moment locuiau împreună ca un cuplu.

Dacă o priveşti pe Joan Blackman în 1961 ai impresia că te uiţi la Priscilla. Ambele au aceleaşi trăsături şi părul ngru. Se pare că Elvis a fost atât de fermecat când a întâlnit-o la Hollywood, chiar înainte de a începe serviciul militar, în 1958, încât a urmărit-o în mod repetat şi a implorat-o să apară în filmele sale. În cele din urmă a făcut-o. A jucat-o pe iubita lui în Blue Hawaii. Chimia lor a fost atât de puternică, încât a fost adusă înapoi pentru Kid Galahad în anul următor. În afara ecranului, Joan mărturisea că au o „legătură magică”, iar Regele plănuia să o ia de soţie.

În Blue Hawaii, Elvis îi cântă uneia dintre cele mai iconice balade lui Joan, Can’t Help Falling In Love With You - iar actriţa a dezvăluit mai târziu că exact asta a făcut. „Când ne-am privit prima oară unul pe celălalt a existat o scânteie, o magie în aer. Era ceva special între noi ".

Ea a susţinut că a refuzat ofertele sale repetate pentru a-şi ajuta cariera: „Am vrut să am succes datorită abilităţii mele, nu pentru că mă întâlneam cu Elvis”.

Joan a lucrat constant în televiziune din 1954 şi în 1960 a apărut pe marele ecran alături de Tony Curtis în drama militară The Big Imposter. Apoi a fost distribuită în Blue Hawaii.  Într-un interviu din 1977, Joan a descris ulterior modul în care atracţia de lungă durată dintre ea şi Rege s-a aprins pe platourile de filmare.

„Aveam camere apropiate la hotel şi săptămâni întregi am trăit împreună. Chiar mă dorea ca soţie”.

Deşi Elvis o lăsase pe Priscilla Beaulieu în Germania, presa începuse deja să speculeze despre relaţia lor.

Acest lucru se întâmpla în ciuda faptului că starul se întâlnea oficial cu o altă vedetă de la Hollywood la acel moment. Anita Wood auzise zvonurile despre relaţiile cu alte actriţe şi văzuse imagini cu Priscilla, chiar fusese martoră la câteva apeluri telefonice. Anita a cerut să ştie ce se întâmplă şi a anulat relaţia lor în 1962.

În acelaşi an, Elvis s-a reîntâlnit cu Joan. A jucat-o pe Rose Grogan, sora unui promotor de box, care observă potenţialul personajului lui Elvis, Walter Gulick, un mecanic amabil.

În film, ca întotdeauna, Elvis o ia pe fată, dar în realitate nu a reuşit să o convingă.

"Eram îndrăgostită de un alt actor, Hampton Fancher Elvis ştia despre asta. Când mă întreba despre Hampton, îi răspundeam. Îl iubesc, precum o femeie iubeşte un bărbat cu care vrea să îşi împartă viaţa.

Nu l-am minţit niciodată pe Elvis în prinvinţa lui Hampton sau despre orice altceva”.

În ciuda dragostei declarate pentru Fancher, ea s-a căsătorit cu un alt actor, Rockne Tarkingington. Cei doi au avut doi copii, dar mariajul a durat doar doi. Foto: Profimedia

Mai multe