Emmanuel Macron, discurs impresionant în faţa Congresului american. Soţia sa, Brigitte, l-a susţinut din primul rând

26 aprilie 2018   News

Vizita de stat a preşedintelui Emmanuel Macron în SUA s-a încheiat cu un moment cu totul special. Ieri, liderul politic a avut parte de o primire călduroasă, fiind primul preşedinte francez din ultimii 42 de ani invitat să vorbească în faţa Congresul american.

Macron s-a adresat membrilor congresului, spunând că speră ca Statele Unite ale Americii să se alăture din nou Acordului climatic de la Paris: "Trebuie să contruim un viitor mai bun pentru copiii noştri, o planetă care să fie în continuare locuibilă şi peste 25 de ani. Nu avem o Planetă B".

În discursul suţinut în limba engleză, preşedintele a vorbit despre relaţia sa strânsă cu Donald Trump şi despre eforturile celor două ţări de a susţine nişte valori fundamentale, dar a cerut şi reprezentanţilor SUA să nu aleagă calea naţionalismului şi izolaţionismului.

După această vizită de stat în SUA şi primirea grandioasă din partea preşedintelui Donald Trump şi a primei-doamne, Melania Trump, Macron a recuoscut că se înţelege foarte bine cu liderul de la Casa Albă, dar a subliniat că are o viziune a conducerii globale, diferită de cea a strategiei "America First" a preşedintelui american Donald Trump. "Personal, dacă mă întrebaţi, nu împărtăşesc fascinaţia faţă de noile mari puteri, faţă de abandonarea libertăţii şi de iluzia naţionalismului.", a spus Macron.

Minute în şir, preşedintele Franţei a fost aplaudat de congresmenii americani care s-au ridicat în picioare şi au strigat:"Vive la France!".  În primul rând a stat şi soţia sa, urmărindu-l cu atenţie pe Emmanuel.

Foto: Getty Images, Twitter

Mai multe