FBI a percheziționat casa lui Donald Trump din Florida. Primele declarații ale fostului președinte

9 august 2022   News

Agenții FBI au percheziționat reședința Mar-a-Lago a fostului președinte Donald Trump.

Trump a făcut, luni seară, o declarație despre asta, dar nu a dat prea multe detalii. El a spus că agenții „chiar au pătruns în seiful meu”.

„Sunt vremuri întunecate pentru națiunea noastră, deoarece frumoasa mea casă, Mar-A-Lago din Palm Beach, Florida, este în prezent asediată, atacată și ocupată de un grup mare de agenți FBI”, a declarat Trump.

„Nimic de genul acesta nu i s-a mai întâmplat vreodată unui președinte al Statelor Unite”. 

Trump a spus că a lucrat și a cooperat cu agenți guvernamentali relevanți, iar „acest raid neanunțat asupra casei sale nu era necesar sau adecvat”.

Fostul președinte a dat vina pe „democrații de stânga radicală”, așa cum a făcut-o în mod repetat în trecut.

„Este o conduită greșită a procurorului, armonizarea sistemului de justiție și un atac al democraților din stânga radicală care nu vor cu disperare să candidez la președinție în 2024”, a declarat Trump, „mai ales pe baza sondajelor recente și care, de asemenea, vor face orice pentru a-i opri pe republicani și conservatori în viitoarele alegeri de la jumătatea mandatului.

După ce a menționat că i-a fost spart seiful, Trump a vorbit despre  unul dintre cele mai mari scandaluri din istoria guvernului american.

Care este diferența dintre acesta și Watergate, unde agenții au intrat în Comitetul Național Democrat? a declarat Trump. „Iată, democrații au pătruns în casa celui de-al 45-lea președinte al Statelor Unite”.

Trump nu era acasă la momentul raidului, deoarece și-a petrecut weekendul în Texas. Operațiunea a început luni dimineață, oficialii au vizat biroul lui Trump și zona de locuit personală, a declarat pentru CNN o sursă.

Mai multe