Festivalul de la Veneţia s-a încheiat! Iată ce staruri internaţionale au participat la ceremonia de premiere!

14 septembrie 2015   News

Timp de zece zile, celebrităţile de la Hollywood s-au perindat pe covorul roşu al Festivalului de la Veneţia. Sâmbătă seara, însă, evenimentul a ajuns la sfârşit, iar unii dintre ei au plecat acasă cu trofeele mult dorite.

Astfel, Leul de Aur a fost decernat unui film făcut în Venezuela, numit ”Desde Alla”, care reprezintă totodată debutul regizoral al lui Lorenzo Vigas. ”Desde Alla” a ieşit câştigător din 21 de creaţii cinematografice. Pelicula a primit numeroase critici pozitive, preşedintele juriului declarându-l ”un film curajos şi riscant”. "Regizorul a avut o abordare foarte curajoasă şi riscantă, pe care a urmat-o consecvent de la început până la sfârşit.”

Trofeul Leul de Argint a fost câştigat de un regizor argentinian, pe nume Pablo Tapero, pentru pelicula ”El Clan”, care spune povestea unei familii care îşi răpeşte şi ucide vecinii.

Marele premiu al juriului Mostrei i-a revenit filmului american "Anomalisa", primul lungmetraj de animaţie al lui Charlie Kaufman, coregizat de Duke Johnson.

Juriul ediţiei de anul acesta a festivalului, prezidat de Alfonso Cuarón, a fost format din Elizabeth Banks, Emmanuel Carrère, Nuri Bilge Ceylan, Hou Hsiao-hsien, Diane Kruger, Francesco Munzi, Pawel Pawlikowski şi Lynne Ramsey, informează site-ul oficial al evenimentului, labiennale.org.

Cât despre celebrităţile prezente, acestea nu s-au lăsat mai prejos nici la ceremonia de premiere a Festivalului şi au optat pentru rochii grandioase, diafane, care au stârnit privirile admirative ale tuturor!

Elizabeth Banks

Diane Kruger

Edwina Findley

Paz Vega

Xu Qing

Sursa foto: Hepta

Mai multe