Fierbe Londra! Fanii regali au luat cu asalt străzile, au înnoptat în corturi și-așteaptă Încoronarea

5 mai 2023   News

Încoronarea Regelui Charles de mâine, 6 mai, este un eveniment istoric, fără doar și poate, așa că fanii regali s-au asigurat că vor prinde un loc în față la marea ceremonie de încoronare din Londra.

Atmosfera din capitala Londrei este, deja, de fiesta totală și este întreținută de fanii fanatici ai monarhiei britanice, care au luat cu asalt străzile încă de la începutul săptămânii și au campat în locurile cheie de pe traseul procesiunii regale de mâine.

Cei mai norocoși dintre superfanii regali au campat chiar în The Mall, strada care leagă Palatul Buckingham de Trafalgar Square și de unde se va vedea cel mai bine procesiunea dinainte de încoronarea Regelui Charles. Cei mai mulți dintre aceștia au început deja petrecerile, noapte de noapte, pe măsură ce numărul celor care și-au montat corturile s-a mărit.

Cu doar o zi înainte de Încoronarea Regelui Charles, o mare de corturi - supranumită „Tabăra Regelui Charles” - a apărut pe drumul care pornește de la Palatul Buckingham și, cu aproximativ 24 de ore până la marele eveniment, regaliștii au intrat deja în spiritul sărbătorii, ajutați de proviziile de gin, șampanie și whisky.

Atmosfera e festivă în tot regatul, de altfel: casele, străzile și școlile din toată țara sunt îmbrăcate în culorile naționale roșu, alb și albastru și pregătite să sărbătorească noul rege - în timp ce sute de mii de oameni urmează să ajungă în capitală înainte de evenimentul de mâine, 6 mai.

Cât despre fanii regali din străinătate, aceștia au sosit deja, unii dormind de-a lungul bulevardului The Mall încă de la începutul săptămânii, pentru a obține un loc privilegiat, în față.

Mulți dorm în corturi, dar sunt și persoane care înnoptează direct pe asfalt, în saci de dormit. Cum prognoza pentru zilele următoarele nu este deloc una prietenoasă, arătând ploi și tunete la Londra, mulți dintre aceștia nu se vor simți foarte confortabil pe stradă, dar au promis că nu vor lăsa vremea capricioasă din Marea Britanie să le eclipseze bucuria. 

Foto: getty images

Mai multe