FOTO Acasă la Leonardo DiCaprio: cum arată şi care este povestea casei de suflet a actorului

29 octombrie 2021   News

Îndrăgostit de Malibu, starul hollywoodian a deţinut cândva patru case aici, cu vedere spre ocean, iar pe aceasta a păstrat-o cel mai mult timp, achiziţionând-o după succesul cu titanic  

Cu siguranţă că, dintre toate proprietăţile din Malibu deţinute de Leonardo DiCaprio, acesta a fost locul lui de suflet, cu o simbolistică aparte. A fost prima lui investiţie substanţială după ce a devenit un star internaţional, graţie succesului cu filmul Titanic. Leo a cumpărat această casă cu trei dormitoare şi două băi în septembrie 1998 pentru suma de 1,6 milioane de dolari. Întinsă pe 164 m2 de spaţiu locuibil, are o terasă generoasă cu vedere splendidă spre ocean, iar dormitorul principal se bucură de propria terasă separată. Stilul curat, aerisit, nepretenţios le-ar putea părea unora prea puţin pentru un star de magnitudinea lui DiCaprio şi ar putea concluziona că acest lux extrem de rezervat s-ar datora faptului că a fost investiţia lui de început, acum 23 de ani. Dar este stilul pe care Leo l-a preferat cel puţin în toate casele lui din Malibu şi ulterior.

       La celelalte proprietăţi din zonă a renunţat în timp: una dintre case a fost vândută în 2009 cu 7,4 milioane de dolari, o alta în 2013, cu 17,4 milioane - iar în 2017 a achiziţionat o a patra proprietate, cu 23 de milioane. Toate au avut pentru el supremul lux al celor mai frumoase vederi spre ocean şi al legăturii directe cu plaja: Leo şi-a dorit să facă doar câţiva paşi din dormitor şi să simtă nisipul sub tălpi. Dintre toate, însă, aceasta nu a părăsit portofoliul lui la fel cum... niciodată nu uiţi prima mare iubire. Aici, actorul a petrecut zile şi nopţi nebune cu gaşca lui care scandalizase Hollywoodul, Pussy Pose, din care făceau parte şi Tobey Maguire, David Blaine, Lukas Haas şi Kevin Connolly. Prieteni dinainte de a cunoaşte succesul, aici au sărbătorit şi triumful financiar al lui Leo odată cu Titanic, în ciuda faptului că ambiţiosul actor a ratat atunci nominalizarea la Oscar la care visa. Starul a primit 2,5 milioane de dolari pentru rolul lui Jack Dawson, dar a negociat în plus 1,8% din încasările totale ale filmului, ceea ce i-a adus în cont 45 de milioane, Titanic fiind pe locul trei în topul filmelor cu cel mai mare succes de box office.

   

care a locuit aici o bună perioadă, iar asta spune din nou ceva despre valoarea sentimentală a proprietăţii pentru el. Actorul are o legătură extrem de apropiată cu mama sa, care a făcut sacrificii uriaşe pentru a-l creşte singură. După ce a divorţat de George DiCaprio înainte ca Leo să împlinească un an, Irmelin şi-a luat mai multe joburi pentru a-i putea oferi educaţia visată fiului ei. De la condiţiile modeste din copilăria lui şi lupta mamei sale pentru a supravieţui financiar, Leo a simţit că acest mic paradis din Malibu era exact ce merita Irmelin, iar gestul a fost doar o parte din felul cum a simţit să o răsplătească pentru sacrificiile ei.

      Acum, la 46 de ani - şi la 23 de ani de când a devenit proprietarul acestei case, DiCaprio simte că a sosit, în sfârşit, momentul să se despartă de ea, listând-o la vânzare contra sumei de 10 milioane de dolari. Gestul este, din nou, unul simbolic: poate că veşnicul burlac Leo a trecut într-o nouă etapă a vieţii...     

Foto: Profimedia

Mai multe