FOTO Andreea Marin a ajuns la cratiţă. Uite ce reţetă de risotto prepară

28 aprilie 2015   News

Ştiam că e adepta unui stil de viaţă sănătos şi că obişnuieşte să prepare cocktail-uri din fructe, legume şi verdeţuri, pline de vitamine. Dar, mai nou, „zâna“ a trecut şi la demonstraţii de artă culinară online. Iat-o în acţiune.

Ştiam că e adepta unui stil de viaţă sănătos şi că obişnuieşte să prepare cocktail-uri din fructe, legume şi verdeţuri, pline de vitamine. Dar, mai nou, „zâna“ a trecut şi la demonstraţii de artă culinară online. Iat-o în acţiune.

Ca orice mamă şi soţie, e evident că şi Andreea Marin găteşte. Şi găteşte bine, doar e o moldoveancă autentică. Numai că niciodată n-a făcut-o demonstrativ, ca acum. Iată, însă, şi motivul pentru care s-a apucat de bucătărit… pe Facebook.

„Am primit în dar o oala-minune, despre care să fiu sinceră nu am crezut că e chiar minunată, pentru că eu cred că gătitul clasic, aşa cum făcea bunica odinioară, e de neegalat. Aşa că am pus-o la treabă, recunosc că eram tare curioasă, şi am ales o reţetă din cartea pe care am găsit-o în pachet: risotto cu ciuperci, caju şi parmezan“, ne-a lămurit Andreea Marin pe pagina ei de socializare.

„Iată reţeta, bucuraţi-vă de ea, eu am de gând să încerc şi altele, mai complicate, acesta a fost începutul, dacă vă place ideea, voi continua să vă împărtăşesc reţetele:

Ingrediente:

• orez Arborio, mai bun pentru că preparatul final este cremos – 150 g - 200 g

• ciuperci Champignon – 4-5 bucăţi mai mari

• ciuperci Hribi – 3 buc

• alune caju – 4 linguri

• unt – 50 g

• ulei de măsline – 1 lingură

• cimbru proaspăt – 1 crenguţe

• vin alb demisec – 50 ml

• ceapă verde – 1/2 legătură

• parmezan ras – 4 linguri (cca 85 g - 100 g)

• apă – 1 litru

• chives (un fel de ceapă verde fină, folosită la final pentru decorat) – 10-15 fire tocate (pentru decor)

• sare şi piper alb, după gust

Mod de preparare:

• spălaţi orezul în trei ape;

• spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi ciupercile în 4;

• introduceţi orezul şi ciupercile în slow cookerul Crock Pot împreună cu untul, uleiul de măsline, ceapa verde, cimbrul, apa şi puţin vin;

• puneţi capacul şi setaţi modul de gătire Low şi timpul 2 ore;

• prăjiţi alunele caju;

• cu 15 minute înainte de expirarea programului, adăugaţi alunele caju, amestecaţi uşor cu o lingură de lemn, având grijă să nu spargeţi boabele de orez, şi asezonaţi cu sare şi piper alb – completaţi cu puţină apă, dacă orezul dă semne că s-ar putea lipi. Eu am adăugat alunele încă de la inceput, ca să pot pleca de acasă cât timp oala găteşte.

• cu 5 minute înainte de încheierea programului, adăugaţi parmezanul ras şi amestecaţi uşor. Eu am adăugat la final.

• serviţi pe loc pentru a savura textura cremoasă a risotto-ului;

• puteţi menţine caldă mâncarea folosind funcţia „Păstrare la cald“.

Poftă bună!“.

Foto: pagina personală

Mai multe