FOTO Bărbatul pentru care Meryl Streep a renunţat la Hollywood. I-a murit în braţe!

12 februarie 2022   News

Primul partener din viaţa actriţei a lăsat un impact mare în viaţa ei. Cei doi actori aveau o relaţie strânsă şi plănuiau să-şi petrecă tot restul vieţii împreună. Însă destinul avea alt plan pentru ei...

Meryl l-a întâlnit pe John Cazale în 1976, la un casting din New York pentru filmul Measure for Measure. “Era altfel decât restul lumii”, a spus Streep despre fostul ei iubit în Goalcast. Iar John avea sentimente asemănătoare pentru tânăra actriţă. Din păcate, nu le-a fost să rămână împreună în ciuda sentimentelor puternice pe care le aveau unul pentru altul.

În 1977, Cazale a fost diagnosticat cu cancer la plămâni în fază terminală. Meryl a încercat să rămână puternică şi să-i fie alături acestuia până la final, lucru care s-a şi întâmplat. “Aş face orice pentru acest om! Datoria faţă cel de lângă tine este aspectul cel mai important al iubirii", a precizat Streep.

La scurt timp după primirea cruntului diagnostic, cuplul a jucat împreună în The Deer Hunter. "Meryl i-a fost alături la fiecare dublă", a povestit regizorul filmului, Michael Cimino, pentru revista People.

Streep a continuat să-l sprijine în momentele dificile când boala îşi continua cursul şi starea acestuia se agrava. Pentru a-l putea ajuta financiar pe partenerul ei în suferinţă, care avea facturi medicale imense, actriţa a acceptat roluri care nici măcar nu-i plăceau. Totuşi situaţia nu se îmbunătăţea. Dimpotrivă.

Ultimele clipe împreună

Meryl şi-a dat seama că a venit momentul să facă sacrificiul suprem – să renunţe la Hollywood, să nu mai joace în nimic din ceea ce i se propunea şi să nu se mai prezinte la niciun casting. Renunţase la întreaga ei carieră pentru a-i fi alături iubitului zi şi noapte. Vedeta s-a mutat chiar la spital cu el, ca să nu lipsească nici măcar o secundă de la căpătâiul lui.

“A avut grijă de el de parcă nu mai exista nimeni altcineva pe pământ", a dezvăluit Michael Schulman în biografia Her Again: Becoming Meryl Streep. “El ştia că avea să moară. Aşa cum ştie un muribund că nu mai are zile de trăit… Iar ea i-a dat multă speranţă!...", a continuat acesta.

Când John Cazale a murit – pe 12 mai 1978 – inima lui Meryl a fost distrusă. “Meryl nu era pregătită să audă că el murise sau să creadă aşa ceva. Ceea ce s-a întâmplăt după aflarea veştii a fost culminarea speranţei pe care Meryl o păstrase vie timp de 10 luni. Ea a început să-l apese pe piept, plângând, şi, pentru o secundă numai, John şi-a deschis ochii şi i-a spus: «Este în regulă, Meryl! E OK...» Apoi el şi-a închis ochii şi a murit", a scris Schulman în cartea sa.

La un an după moartea iubitului ei, actriţa încă se chinuia să accepte realitatea tristă. “Moartea lui m-a forţat să-mi confrunt propria mortalitate…”, a recunoscut vedeta.

Un nou început

În timpul doliului, Meryl se mutase cu o prietenă în Canada. Dar, când s-a întors în oraşul ei, şi-a dat seama că fusese dată afară din casa în care locuise cu Cazale. În momentul în care-şi lua bagajele ca să iasă din casă, l-a întâlnit pe actualul ei soţ.

Don Gummer a ajutat-o să se mute într-o nouă locuinţă, după care cei doi au păstrat legătura. Au devenit buni prieteni, au ajuns să se îndrăgostească unul de altul şi s-au căsătorit în septembrie 1978. "Nu mă vindecasem încă după moartea lui John, dar începusem să-mi văd de viaţa mea, iar Don mi-a arătat cum pot face asta", a declarat ea pentru Good Times.

Foto - Profimedia

Mai multe