FOTO: Cine a plecat cu Oscar acasă?

28 februarie 2011   News

Cea mai importantă noapte a anului la Hollywood a început cu prezentatorii Anne Hathaway şi James Franco inseraţi într-un montaj cu scene din filmele nominalizate la Oscar, realizat în stil „Inception”. Dar cea de-a 83-a ediţie a premiilor Academiei Americane de Film a fost dominată de

Cea mai importantă noapte a anului la Hollywood a început cu prezentatorii Anne Hathaway şi James Franco inseraţi într-un montaj cu scene din filmele nominalizate la Oscar, realizat în stil „Inception”.

Vezi aici fotografii de la gala Premiilor Oscar

Dar cea de-a 83-a ediţie a premiilor Academiei Americane de Film a fost dominată de pelicula „Discursul regelui”, care a avut 12 nominalizări şi a obţinut cele mai importante 4 trofee: pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu original (David Seidler), pentru cea mai bună regie (Tom Hooper) şi pentru cel mai bun actor într-un rol principal – Colin Firth.

după gala Independent Spirit Awards de sâmbătă, acum are colecţia de premii completă:

, cel de-al 14-lea şi cel mai râvnit premiu pe care i l-a adus rolul balerinei Nina Sayers din „Lebăda neagră”.

De cealaltă parte, pentru rolurile secundare, ambii câştigători au fost desemnaţi din distribuţia peliculei „The Fighter”: Christian Bale, care a slăbit 15 kilograme pentru a intra în pielea lui Dicky Eklund, şi Melissa Leo, care a amuzat publicul, reuşind să scape în discursul de mulţumire un cuvânt interzis („f...ing”), transmis astfel live pe postul ABC: „Când am urmărit-o pe Kate (Winslet) în urmă cu doi ani (pe acestă scenă), mi s-a părut al dracului de uşor”, a spus ea.

Totuşi, nici echipa care a realizat filmul „Inception” n-a plecat acasă cu mâna goală. De fapt, şi ei au luat tot 4 statuete, printre care Oscarul pentru cele mai bune efecte vizuale. Cei de la „The Social Network” au primit 3 premii, printre care trofeul pentru cel mai bun scenariu adaptat (Aaron Sorkin). Iar pelicula „Alice în Ţara Minunilor” a fost distinsă cu Oscarurile pentru cele mai bune costume şi cea mai bună cinematografie. Alţi câştigători: Randy Newman, pentru cel mai bun cântec (din coloana sonoră „Toy Story 3”), „Toy Story 3” (cel mai bun film animat) şi pelicula daneză „In a Better World” (cel mai bun film străin).

Dincolo de episodul când Melissa Leo a scăpat un cuvânt nepermis în faţa onoratei audienţe, noaptea Oscarurilor a mai avut câteva momente memorabile, printre care apariţia lui James Franco deghizat într-o elegantă doamnă, cu perucă blondă şi rochie de gală, dar şi prezenţa pe scenă a lui Kirk Douglas, care a înmânat premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar. Discursul său prelungit mult prea mult a crescut tensiunea concurenţilor şi a amuzat audienţa, dar, la urma urmei, vorbim de-o performanţă: la 94 de ani, legendarul actor a reuşit să-şi ducă misiunea la capăt.

Foto: Northfoto

Mai multe