FOTO Elena Lasconi s-a măritat în costum popular
În ultima zi a lunii iunie, corespondentul special al emisiunii „Poveştiri adevărate“ a avut parte de o nuntă pur tradiţional românească.
În ultima zi a lunii iunie, corespondentul special al emisiunii „Poveştiri adevărate“ a avut parte de o nuntă pur tradiţional românească.
Elena Lasconi s-a căsătorit în acest weekend cu Cătălin, alesul inimii ei, şi se declară o femeie extrem de fericită, cu o nuntă de basm, în straie populare româneşti, alături de prieteni dragi: „Sunt o femeie fericită! M-am pregătit cu mare emoţie şi cu meticulozitate pentru ziua nunţii: 30 iunie. Sunt o româncă adevărată, sunt mândră că aparţin acestui neam şi acestui pământ. Aici îmi sunt rădăcinile, iubesc tradiţia românească şi portul nostru. Aşa că rochia de mireasă, straiele mirelui, tortul, decoraţiunile… absolut totul a fost inspirat din costumele populare şi tradiţiile româneşti“, îşi începe povestea Elena Lasconi.
„Rochia a fost făcuta manual de zeci de mâini de aur. Rochia a fost gândită şi realizată cu măiestrie de Vera de la Atelierul Parlor, care mi-a înţeles exact mesajul şi care a făcut, pur şi simplu, o operă de artă. Pe cap am avut cununa de flori şi grâu. Toată cusătura din margele colorate a fost realizată de echipa Virginiei Linul – românca noastră cunoscută în toată lumea ca unul dintre cei mai grozavi artizani ai acestui neam. Toate florile şi culorile mărgelelor sunt din zona Bistriţa, iar brâul pe care l-am purtat a fost personalizat, la cererea mea, cu un simbol românesc absolut special. Cele două păsări care stau faţă în faţă şi au în mijloc pomul vieţii. Acest simbol reprezintă femeia şi bărbatul, dragoste, fertilitate, armonie, iar pomul vieţii reprezintă legătura cuplului cu Dumnezeu, pentru eternitate. Acest simbol l-am folosit peste tot: în invitaţiile pe care le-am făcut, în decoraţiuni şi chiar şi pe tort. Toate decoraţiunile au fost atent alese din cultura noastră. Nu am am vrut funde de organza şi aranjamente occidentale. Scaunele au avut, în loc de fundă, brâu, mesele au fost împodobite cu traverse inspirate din tradiâiile noastre, iar florile au fost aşezate în ulcele de lut, putinei, vârtelniţe, fusuri şi fuioare de lână.
Nici locul în care am făcut nunta nu a fost ales întâmplător. Este vorba de Comana, o bucată de Rai, un loc încărcat de istorie, cu oameni speciali, minunaţi. Slujba religioasă a avut loc la sfânta Mănăstire Comana, ctitorită de Vlad Ţepeş, iar petrecerea, la Casa Comana – Salonul din Pădure, pe malul Deltei Neajlovului. Acest loc este o bijuterie românească pusă în valoare de-o familie extraordinară, specială: familia Pălămaru. Este un loc pe care puţini îl ştiu, dar poate concura cu Toscana şi sudul Franţei şi, cu siguranţă, Comana şi câştigă.
Am avut alături de mine prietenii mei dragi, îmbrăcaţi în straie tradiţionale, fiica mea minunată, familiile noastre şi naşii noştri. Am plâns de bucurie la Mănăstire, am cântat şi dansat la petrecere. Sunt un om norocos şi fericit! Le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine, pentru că ştiu că au făcut-o cu tot sufletul. M-au învăluit cu dragoste, veselie şi bunătate.
Sunt foarte fericită pentru că invitaţii noştri s-au distrat de-adevăratelea până la ziuă. Toţi au fost frumoşi şi veseli şi m-au emoţionat foarte tare, pentru că mi-au spus că este cea mai frumoasă nuntă la care au fost în viaţa lor. Şi eu cred asta, pentru că a fost ALTFEL. A fost sută la sută românească, iar dragostea a fost la ea acasă. Îmi doresc din tot sufletul ca toate miresele să aibă parte de-o astfel de nuntă“, a mai spus Elena.
Foto: Acasă TV