FOTO Je Suis Charlie, chiar şi la Globurile de Aur

12 ianuarie 2015   News

Gala Globurilor de Aur de ieri seară nu avea cum să nu fie în ton cu evenimentele care au marcat omenirea, în ultima săptămână, şi anume atentatele teroriste din Franţa, soldate cu 17 morţi. Aşadar, mulţi dintre

Gala Globurilor de Aur de ieri seară nu avea cum să nu fie în ton cu evenimentele care au marcat omenirea, în ultima săptămână, şi anume atentatele teroriste din Franţa, soldate cu 17 morţi.

Aşadar, mulţi dintre prezentatorii şi câştigătorii Globurilor de Aur au vorbit sau au fost solidari cu victimele atacului terorist comis în redacţia săptămânalului de satiră francez Charlie Hebdo, unii dintre ei apărând la gală cu postere pe care era scris sloganul de-acum faimos: Je Suis Charlie!

"Pentru fraţii, surorile, prietenii şi familiile noastre din Franţa, vreau să vă spun că inimile noastre sunt alături de voi în seara aceasta", a declarat actorul Jared Leto, care a rostit apoi o frază similară în limba franceză.

Dame Helen Miren a purtat un afiş pe care scria „Je suis Charlie“, iar la rochie şi-a agăţat, ca o broşă,un stilou, în semn de solidaritate cu jurnaliştii ucişi.

Actriţa Patricia Arquette, câştigătoarea unui Glob de Aur pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, a fost una dintre celebrităţile militante.

Un afiş asemănător au purtat şi actorii Diane Kruger şi iubitul acesteia, Joshua Jackson.

Cel mai interesant mesaj a fost cel trimis de George Clooney şi soţia sa, Amal, de origine libaneză, aceştia alegând să poarte insigne cu acelaşi slogan, el la piept, ea pe plicul Dior.

Foto: Getty Images, Hepta

Mai multe