FOTO/VIDEO Alexandru Ciucu a sărbătorit 75 de ani de artă vestimentară în familia sa
Anul acesta, meşteşugul croitoriei a împlinit trei sferturi de veac sub patentul Ciucu, de-a lungul a trei generaţii de couturieri. Un moment marcat select, cu un documentar de familie, o colecţie de fotografii şi o serie de timbre.
Anul acesta, meşteşugul croitoriei a împlinit trei sferturi de veac sub patentul Ciucu, de-a lungul a trei generaţii de couturieri. Un moment marcat select, cu un documentar de familie, o colecţie de fotografii şi o serie de timbre.
Designerul de costume premium Alexandru Ciucu a aniversat cei 75 de ani de tradiţie cu un eveniment exclusivist dedicat îmbinării meşteşugului cu arta designului vestimentar.
La eveniment au luat parte peste 100 de invitaţi, celebrităţi, prieteni apropiaţi, clienţi şi parteneri, printre care s-au numărat Ilie Năstase, Virgil Ianţu, Vlad Miriţă şi Wilmark.
În incinta locaţiei a fost expusă o galerie de fotografii reprezentând cele trei generaţii Ciucu, datând din 1939 până în prezent, instantanee ce surprind câteva dintre cele mai importante momente din activitatea familiei în sfera croitoriei.
Pentru această ocazie specială, designerul a realizat şi proiectat un scurt documentar despre istoria familiei Ciucu, o poveste despre moştenirea unui meşteşug, respectarea tradiţiei şi dedicaţia faţă de eleganţa şi rafinamentul contemporan.
În documentar, designerul vestimentar, alături de tatăl său, transmite emoţia şi pasiunea pentru confecţionarea costumului şi atenţia la detalii.
„Povestea a început în 1939, când bunica, mama tatălui meu, a debutat în acest minunat domeniu. La vremea aceea era o modă pentru fetele cu studii medii să devină croitorese şi să coaseuniforme militare. Primele amintiri legate de bunica mea sunt de pe vremea când aveam cinci ani şi o urmăream curios cum coase. Mă emoţionează să mă gândesc la maşina ei de cusut Singer, la cutia cu zeci de feluri de nasturi sau la punga cu papiote multicolore“, a povestit Alex Ciucu despre începuturile acestui business în familia lui.
„Alături de bunica, am învăţat să stăpânesc pedala maşinii de cusut, pentru că de cusut nu se punea încă problema. Eram prea mic şi nu ajungeam în acelaşi timp şi cu piciorul la pedală şi cu mâinile pe blatul de cusut. Astăzi maşina respectivă se află expusă într-unul din magazinele Tata&fiul, în onoarea bunicii. Tot ea mi-a transmis credinţa că orice meserie este brăţară de aur, dar că dintre toate meseriile, croitoria este cea mai frumoasă pentru că este cea mai echilibrată şi îţi oferă câte puţin din toate. De la tata am învăţat că doar prin muncă se poate construi ceva durabil, iar, dacă porneşte din pasiune, munca în sine este o plăcere”, a mai spus Alex Ciucu.
Cu ocazia evenimentului aniversar, couturierul Casei Regale a tipărit, în ediţie limitată, o coliţă aniversară de 9 timbre, care prezintă evoluţia costumului bărbătesc din 1939 până în prezent.
Foto: PR