FOTO/VIDEO Lucian Mândruţă a condus expediţia „Cu bicicleta la mare“

27 aprilie 2015   News

2 zile, 480 de ciclişti. 310 km. Fostul prezentator de televiziune a dat startul, pentru al nouălea an consecutiv, unei dintre cele mai lungi curse de ciclism din România. Iată cum s-a desfăşurat anul acesta „Cu bicicleta la mare“.

2 zile, 480 de ciclişti. 310 km. Fostul prezentator de televiziune a dat startul, pentru al nouălea an consecutiv, unei dintre cele mai lungi curse de ciclism din România. Iată cum s-a desfăşurat anul acesta „Cu bicicleta la mare“.

„Cu bicicleta la mare 2015“ a intrat deja în tradiţia competiţiilor de ciclism din România, fiind iniţiată de Lucian Mândruţă în 2007.

Anul acesta s-a înscris un număr record de participanţi.

Iată şi cifrele de anul acesta: 480 de biciclişti amatori, 300 km parcurşi, 4 judete tranzitate, 10 autocare şi 4 camioane pentru transportul bicicletelor la întoarcere, 3 hoteluri ocupate în Amara, 30 de voluntari şi organizatori, 13 puncte de alimentare, ambulanţă, asistenţă tehnică şi echipaje ale Poliţiei Române care monitorizează acţiunea.

„Cu bicicleta la mare 2015“ a presupus parcurgerea distanţei dintre Bucureşti şi Năvodari în două zile: 25 şi 26 aprilie.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Si....am plecat in a doua zi a turei cu bicla la mareeee! Posted by Lucian Mindruta on Saturday, April 25, 2015

Si....am plecat in a doua zi a turei cu bicla la mareeee!

Posted by Lucian Mindruta on Saturday, April 25, 2015

În seara de sâmbătă, plutonul s-a cazat în staţiunea Amara, unde a avut loc şi mult aşteptata cină festivă şi tombola cu premii.

Taxa de participare a fost de 290 lei/pers., iar pentru aceasta participanţii au primit tricoul oficial, puncte de alimentare şi produse (bidon termoizolant şi ciclocomputer), o mini-trusă medicală, o noapte de cazare în Amara cu cină şi mic dejun, transportul de intoarcere în Bucuresti cu autocare şi camioane pentru biciclete, asistenţă tehnică, maşini de însoţire, ambulanţă şi monitorizare permanentă a Poliţiei Române.

Cu vreo 20 de abandonuri din totalul de 480 de ciclişti, plutonul a ajuns, cu pierderi derizorii, la destinaţie.

Am ajuns. Pur si simplu am ajuns. Posted by Lucian Mindruta on Sunday, April 26, 2015

Am ajuns. Pur si simplu am ajuns.

Posted by

on Sunday, April 26, 2015

Pentru împătimiţii de ciclism, pentru cei care deja au trăit experienţa şi de-abia aşteaptă s-o repete ori, dimpotrivă, pentru novicii care-şi doresc să trăiască pe pielea lor o astfel de competiţie, mai există astfel de întreceri pe două roţi.

Urmează: „Cu bicicleta la Sinaia“ (23-24 mai), „Cu bicicleta la Cazane“ (12-14 iunie), „Cu bicicleta în Transilvania“ (4-5 iulie) şi „Cu bicicleta în Deltă“ (5-6 sept.).

„De ce facem asta? Nu ştiu de ce mergem atât. Nu e o chestie pe care o controlezi. Într-o zi te urci pe bicicletă şi nu te mai poţi opri“, spune Lucian Mîndruţă pe blogul său.

„Se spune că suferinţa te face matur. Ei bine, atunci suferinţa pe care singur ţi-o impui te ajută să redevii copil. Suntem nişte copii care primesc, la capătul cursei, cel mai frumos premiu cu putinţă. Nu sosirea. Ci revelaţia că am putut. Am putut. Peste dealuri şi ploi, peste oboseală şi epuizare şi dincolo de ele. Acolo unde nu mai poţi să explici cu vorbele obişnuite ce simţi. Şi n-ai nimic altceva de făcut decât să trăieşti. De-asta mergem departe şi de-asta mergem împreună. Pentru că, şi dacă ajungem singuri, la capăt ne aşteaptă cineva. Noi înşine, care am înţeles misterul“, mai scrie Mîndruţă despre experienţa „Cu Bicicleta la…“.

Foto: pagina personală

Mai multe