Gala Grammy 2013

11 februarie 2013   News

Două melodii care ne-au urmărit în 2012 au triumfat noaptea trecută, la Oscarurile industriei muzicale, decernate la Staples Center, în Los Angeles. Despre ce hituri e vorba?

Două melodii care ne-au urmărit în 2012 au triumfat noaptea trecută, la Oscarurile industriei muzicale, decernate la Staples Center, în Los Angeles. Despre ce hituri e vorba?

Anul acesta n-a mai fost unul la care cele mai dorite premii Grammy să fie obţinute de un singur artist. Astfel, 4 dintre cele mai importante trofee au fost împărţite frăţeşte. Gotye - foto stânga - a fost premiat pentru înregistrarea anului, cu piesa care ne-a obsedat în 2012, Somebody That I Used To Know (feat. Kimbra), în vreme ce Mumford & Sons au obţinut cu Babel Grammy-ul pentru albumul anului, iar cei de la fun. au luat premiul pentru cântecul anului cu minunatul lor hit, We Are Young (feat. Janelle Monae).

Alte Grammy-uri au plecat spre următorii artişti: Adele, pentru cea mai bună prestaţie solo pop, cu Set Fire to The Rain; The Black Keys, pentru cel mai bun album rock, El Camino; Skrillex, pentru cel mai bun album dance/electronic, Bangarang; Robert Glasper Experiment, pentru cel mai bun album R&B, Black Radio; Miguel Pimentel, pentru cel mai bun cântec R&B, Adorn; Usher, pentru cea mai bună prestaţie R&B, Climax; Drake, pentru cel mai bun album rap, Take Care; Jay-Z & Kanye West, pentru cel mai bun cântec rap şi cea mai bună prestaţie rap, cu Niggas in Paris.

S-ar putea spune, însă, că a fost seara lui Gotye, muzicianul născut în Bruges, pe numele său Wouter "Wally" De Backer, şi a formaţiei din New York, fun. Astfel, pe lângă înregistrarea anului, Gotye a mai plecat acasă cu două trofee, unul pentru cel mai bun album de muzică alternativă, Making Mirrors, şi unul împărţit cu Kimbra, pentru cea mai bună prestaţie a unui duo pop, cu piesa Somebody That I Used To KNow. De partea cealaltă, pe lângă cântecul anului, cei de la fun. au câştigat şi Grammy-ul la categoria Best New Artist. Să-i mai ascultăm o dată pe câştigători, aşadar!

Foto: WENN

Mai multe