Galliano se judecă cu Dior

6 februarie 2013   News

De când a revenit cu forţe proaspete în branşa couturierilor, creatorul de modă şi-a pus în gând să ceară daune casei Dior, care l-a concediat în urma scandalului iscat acum doi ani, după proferarea unor insulte rasiste.

De când a revenit cu forţe proaspete în branşa couturierilor, creatorul de modă şi-a pus în gând să ceară daune casei Dior, care l-a concediat în urma scandalului iscat acum doi ani, după proferarea unor insulte rasiste. Vrea cu orice preţ să-şi recapete bunul renume şi, pentru asta, crede că e necesar să-i tragă la răspundere şi pe cei de la Dior, care l-ar fi concediat abuziv şi care ar fi dat scandalului o şi mai mare amploare incidentului petrecut într-o cafenea din Paris, în februarie 2011.

John Galliano se crede îndreptăţit să ceară în instanţă daune, aşa că şi-a pus avocaţii la treabă, iar luni a avut deja loc o audiere la Tribunalul pentru conflicte de muncă din Paris. Avocaţii săi au demonstrat că, în acea perioadă, el se confrunta cu o dependenţă acută de alcool şi de medicamente eliberabile pe bază de reţetă şi că cei care l-au concediat trebuiau să ia în calcul şi aceste circumstanţe.

citeşte şi Aflat în stare de ebrietate, John Galliano a fost arestat la Paris

John Galliano: "Îl ador pe Hitler"

John Galliano: „Sunt drogat, nu antisemit“

John Galliano revine în modă

Deşi cei din branşă au privit cu scepticism această mişcare a lui Galliano, audierea preliminară a fost considerată o mare victorie, după ce judecătorii francezi au decis să analizeze cazul, în loc să îl transfere spre o instanţă superioară, aşa cum ar fi dorit avocaţii casei Dior.

Directorii casei Dior au de acum la dispoziţie un interval de 15 zile pentru a accepta hotărârea iniţială sau pentru a face recurs.

Foto: WENN

Mai multe