Gastronomia internaţională este în doliu. Unul dintre cei mai iubiţi Chefi s-a stins din viaţă
Celebrul chef Michel Roux, fondatorul unei celebre şcoli de gastronomie şi reputat bucătar cu stele Michelin, a murit la 78 de ani.
Cine iubeşte gastronomia şi a încercat să pătrundă un pic din tainele ei ştie că bazele bucătăriei moderne au fost puse şi de către legendarul Michel Roux, cel care a înfiinţat alături de fratele său, Albert Roux, restaurantul cu stele Michelin Le Gavroche la Londra şi care a iniţiat o adevărată şcoală Roux în lumea culinară.
Descris de familie drept "un geniu modest, un chef legendar, au autor popular şi un profesor carismatic", francezul Michel Roux, născut pe 19 aprilie 1941, a dus tainele gastronomiei din Hexagon dincolo de Calais, în Marea Britanie, cultivând gustul englezilor pentru fine dinning în restaurantele sale, Le Gavroche (1967) şi The Waterside Inn (1972).
Pentru arta sa culinară, Michel Roux a primit mai multe stele Michelin, The Waterside fiind singurul restaurant din afara Franţei care a primit 3 stele, în 1985. Mai mult, din 1983, Michel Roux a publicat zeci de cărţi care s-au vândut în peste două milioane de exemplare. El a lansat, împreună cu fratele său, "Roux Scholarship", celebru concurs culinar în Marea Britanie.
Din păcate, ieri Chef Michel Roux a murit la vârsta de 78 de ani, la reşedinţa sa din Bray, Berkshire, după ce s-a luptat cu cu o boală rară: fibroză pulmonară idiopatică - despre care astăzi vorbim şi ca efect în cazul infectării cu coronavirus.
"Suntem recunoscători că am împărţit viaţa cu acest om extraordinar şi suntem atât de mândri de toate realizările sale", a declarat familia într-un comunicat.
Astăzi, moştenirea lui este dusă mai departe atât de fiul lui Albert, chef Michel Roux Jr, care a participat la mai multe emisiuni culinare la televiziunea britanică.