I s-a oprit inima de opt ori şi a supravieţuit cancerului, iar acum nu-şi poate îngropa mama din cauza crizei Covid. „O ţinem într-un camion frigorific din decembrie”

31 ianuarie 2021   News

Nile Rodgers a produs cel mai de succes album al lui David Bowie, Let's Dance, hitul celor de la INXS, Original Sin, şi albumul Madonnei Like a Virgin. A lucrat îndeaproape cu Duran Duran, Jeff Beck şi Mick Jagger, având o carieră muzicală remarcabilă până în prezent. Însă viaţa lui privată n-a fost deloc lipsită de momente critice.

La începutul anilor '90, chitaristul şi producătorul muzical s-a trezit pe patul de spital unde a fost înştiinţat că inima lui se oprise de opt ori şi că era în viaţă numai datorită medicului care nu-i completase până atunci certificatul de deces. Asemenea lucru a fost posibil din cauza consumului de droguri şi alcool care aproape că-l omorâse. Din 1994, Nile s-a lăsat de droguri şi băutură după ce un prieten i-a arătat ce prestaţie slabă ajunsese să aibă pe scenă.

Totuşi, greutăţile nu s-au încheiat pentru Rodgers odată cu renunţarea la heroină şi alcool. În octombrie 2010, a fost diagnosticat cu o formă agresivă de cancer la prostată. Şi-a documentat întreaga experienţă pe blogul numit Walking on Planet C. A reuşit să învingă cancerul în 2013, însă, în 2017, i s-a descoperit o umflătură pe rinichiul drept, pe care a reuşit să o opereze la sfârşitul anului. În timpul concertului susţinut pe 4 iulie 2019, la Hollywood Bowl, a anunţat că este 100% vindecat.

Problemele au continuat

Din păcate, Nile trăieşte acum o situaţie pe cât de tristă, pe atât de neobişnuită. Nu-şi poate înmormânta mama decetată încă din decembrie 2020 din cauza crizei COVID-19. Într-un interviu oferit, pe 29 ianuarie, podcastului Crisis What Crisis, faimosul chitarist a povestit cum mama sa, Beverly Goodman, a murit din cauza Alzheimerului de care suferea, dar că întreaga familie nu-şi poate lua „Adio!” de la ea ca în mod normal din cauza pandemiei.

"N-am putut face planuri de înmormântare până acum. O ţinem într-un camion frigorific. Asta din cauza crizei pe care o traversăm...", a vorbit Rodgers despre mama lui decedată pe 27 decembrie 2020, la 82 de ani.

"E groaznic, ni se rupe sufletul", a continuat muzicianul de 68 de ani. "Mama mea #BeverlyGoodman#RIP a murit azi, la 6 dimineaţa", a scris el la finalul anului trecut, pe Instagram. "Am respirat prima suflare lângă ea, iar acum ea şi-a dat ultima suflare cu mine alături."

Rodgers n-a detaliat despre situaţia prin care trece, însă aşteaptă OK-ul autorităţilor americane ca să-şi poată înmormânta mama în contextul multitudinii de victime COVID-19 în Statele Unite.

Foto - Profimedia, Instagram

Mai multe