Îl mai ştii pe Vasile Şeicaru? Uite ce mai face şi cum arată acum FOTO&VIDEO

20 decembrie 2018   News

E una dintre marile voci ale folk-ului românesc şi continuă să susţine concerte de gen. Iată cum arată acum, la 67 de ani.

S-a lansat în urmă cu mai bine de 40 de ani la "Cenaclul Flacăra", fiind recrutat de însuşi Adrian Păunescu in timpul unei transmisiuni TV din Galaţi. Alături de Ştefan Hruşcă, Victor Socaciu şi Ducu Bertzi, Vasile Şeicaru a făcut istorie în muzica folk autohtonă.

Din 1990 şi până acum, a tot participat la cele mai importante manifestări folk naţionale (Festivalul Primăvara Baladelor, Festivalul Naţional de Muzică Folk Om Bun), dar şi internaţionale (Festivalul Rock Pop Folk de la Moscova, unde a primit premiul presei pentru piesa „Lumina”), pe lângă concertele susţinute în ţări ca Germania, China, Coreea, Rusia, Statele Unite, Canada, Suedia, Irlanda, Austria, Franţa, Belgia, Grecia, Italia.

Cu aceleaşi plete lungi şi aceeaşi mustăcioară, cu acelaşi look rock-folk şi atitudine detaşată, Vasile Şeicaru şi-a păstrat intactă imaginea. Chiar şi acum, la 67 de ani, pe care ”omul baladă”, aşa cum l-au numit fanii pe talentatul folkist, i-a împlinit în luna iulie. Muzica, sportul (este absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport), dar şi mâncarea sănătoasă îl menţin în formă artist.

”Cânt, sunt în turneu, lucrez la un album. Fac sport aproape zilnic, am grijă ce mănânc. Nu vreau să mă dau în bărci, dar nimeni nu îmi dă vârsta pe care o am pentru că muzica mă ţine”, a declarat recent Vasile Şeicaru pentru "Click!".

Chiar dacă e o prezenţă rară pe micile ecrane, Vasile Şeicaru continuă să susţină concerte în toată ţara, dar refuză să mai apară pe micile ecrane.

„Nimeni nu ar veni de la vreo televiziune să imprime cântecele noastre pentru a le da pe post, la fel ca şi celelalte genuri de muzică. Nici rock-ul nu se mai dă, pentru că suntem în afara oricăror lucruri normale în ţara aceasta. Eu nu zic să facem din folk ceea ce a fost el în anii ’80, când era rege, dar măcar la starea lui normală, cum e în acest moment, este un gen de muzică care se adresează unui anumit segment, unei anumite categorii de public, cei care mai citesc o carte. Televiziunile preferă circari. Unii mă întreabă de ce nu merg la televizor. Dacă nu apar nu înseamnă că nu sunt invitat, sunt invitat şi foarte des, dar eu nu stau pe aceeaşi canapea pe care a stat Guţă. Nu vreau. Dacă facem o discuţie, haideţi să o facem cu un grup de folk-işti, ca să vorbim o limbă română corectă, unde nu se pune virgula între subiect şi predicat. Dar nu asta vedem acum la televizor, dacă le vezi pe frumoasele României cum vorbesc…”, spunea el în toamnă pentru Agerpres.

"Încă umplem sălile, lumea vine, dar dacă nu apari la televizor astăzi, unii cred că nu exişti. Vine lumea la concertele noastre fiindcă noi suntem artişti făcuţi de public, nu de presă. În ani şi ani am străbătut ţara aceasta, am devenit credibili, este prea târziu să mai spui că dacă nu apare la televizor Socaciu, Şeicaru, Vintilă sau Ducu Bertzi lumea îi uită, nu există! Lumea nu-i uită, fiindcă noi suntem făcuţi de public!" 

Mai multe