Imagine înduioşătoare cu prinţul Charles mic şi tatăl său, ducele de Edinburgh. Fotografia a marcat Ziua Tatălui

21 iunie 2021   News

Cu ocazia Zilei Tatălui, sărbătorită ieri, 20 iunie, familia regală britanică a postat pe contul său de socializare o imagine înduioşătoare cu prinţul Charles, mic, şi cu părinţii lui, regina Elisabeta şi ducele de Edinburgh.

Familia regală a scris pe Instagram: ”Tuturor taţilor din lume vă dorim o zi minunată!”.

Fotografia dată publicităţii înfăţişează familia regală în 1951, la Balmoral. Micul prinţ Charles face deliciul celor prezenţi când a încălecat o statuie, sub privirile pline de dragoste ale reginei Elisabeta a II-a, a prinţului Philip şi a regelui George al VI-lea, tatăl Elisabetei.

Pe vremea aceea, regele trăia, iar Elisabeta era doar mamă, departe de grijile şi responsabilităţile statutului de regină.

Situaţia avea să se schimbe curând. Elizabeth în 1947 s-a căsătorit cu Philip, Duce de Edinburgh, un fost prinţ al Greciei şi Danemarcei, cu care are patru copii: Charles, Prinţ de Wales, Anne, Prinţesă Regală, Andrew, duce de York şi Edward, Conte de Wessex. A fost căsătorită cu Prinţul Philip timp de 73 de ani, până la moartea acestuia, la 9 aprilie 2021.

Când tatăl ei a murit în februarie 1952, Elizabeth a devenit şef al Commonwealth şi regină a şapte ţări independente ale Commonwealth-ului. Când a preluat tronul, în februarie 1952, avea doar 25 de ani, iar la încoronare 27 de ani, fiind deja mamă a doi copii.

Foto: Instagram

Mai multe