Imaginea din spatele celui mai faimos leu din istorie! Cum au reuşit cei de la Metro-Goldwyn-Mayer să imortalizeze momentul în urmă cu 100 de ani

28 aprilie 2021   News

Imposibil să nu cunoşti mascota studiourilor de film Metro-Goldwyn-Mayer. Ai crescut cu răgetul leului care te anunţa că începe filmul. Imaginea din spatele genericului este fabuloasă, cu o istorie de aproape 100 de ani. Iată cum au reuşit cineaştii în 1924 să imortalizeze legendara fotografie.

Nu-i aşa că experimentezi o bucurie inexplicabilă când, aşezându-te confortabil pe canapea aşteptând să înceapă filmul, îţi apare pe ecran legendarul leu MGM? (nr. Metro-Goldyn-Mayer). Amintind de epoca de aur a Hollywoodului, dar şi de copilăria noastră fără griji, celebra mascotă a traversat aproape un secol. 

De ce a ales MGM un leu drept imagine iconică? Pentru că designerul Howard Dietz a vrut astfel să aducă un omagiul locului unde şi-a făcut studiile, Columbia University, şi echipei sportive de acolo, The Lions. 

De fapt, Metro-Goldwyn-Mayer a folosit până acum vreo şapte lei de-a lungul istoriei de aproape 100 de ani a studioului. Primul leu, Slats, a apărut în 1924, pe vremea când încă nu exista sunet. În 1928 a apărut Jackie, leul pe care studioul s-a străduit să-l facă să şi scoată sunete, lucru deloc uşor într-o eră în care nu se auzise de efecte speciale. Sunetul şi imaginea răgetului au fost separat redate, din motive tehnice.

Jackie a mai apărut apoi în peste 100 de filme, inclusiv câteva filme de seria Tarzan, şi a supravieţuit unor situaţii absolut halucinante. Două accidente de tren, un cutremur, scufundarea unei bărci, o explozie la studio, un accident de avion, care l-a catapultat în sălbăticia din Arizona…. Jackie a ieşit nevătămat din toate, atrăgându-şi porecla de ”Leu cel Norocos”. A murit în 1935, din cauza unor probleme cu inima. 

Au urmat apoi leii Telly, Coffee, Tanner, George şi, în sfârşit, Leo, care serveşte drept mascot până în zilele noastre. De fapt, până luna trecută, întrucât MGM a decis să renunţe la animalul adevărat pentru versiunea computerizată a sa. Astfel că, după 100 de ani de istorie felină la Hollywood, tehnologia computerizată le-a furat ”jobul” faimoşilor lei.  

Foto: Profimedia

Mai multe