În cifre! Curiozităţi despre Donald Trump, noul preşedinte al Americii

9 noiembrie 2016   News

Republicanul Donald Trump este noul preşedinte al Statelor Unite după ce a câştigat şi votul în Winsconsin şi un elector al statului Maine. Miliardarul a obţinut 288 de voturi, iar contracandidata sa democrată Hillary Clinton 218. Un candidat are nevoie de minim 270 de electori pentru a câştiga alegerile prezidenţiale în SUA. Cine, este, aşadar, omul de afaceri din New York cu discurs populist şi pe alocuri sexist, pe care nu-l sprijinea nicio voce din domeniul entertainmentului, în campania lui electorală?

Aprig, ambiţios, periculos, plin de succes – află mai multe despre cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite!

Donald Trump

13 ani

La acea vârstă a fost trimis la Academia Militară din N.Y. de către părinţii săi, îngrijoraţi de natura lui violentă şi care nu găseau altă soluţie să-l disciplineze.

4 falimente

Trump a dat şi faliment cu compania sa – în 1991, 1992, 2004 şi 2009. A fost vorba de două cazinouri, apoi de Trump Hotels şi Casino Resorts (Trump Entertainment Resorts). Pentru unele a trebuit să renunţe la o parte din proprietăţile personale, pe altele le-a vândut. Însă flerul pentru investiţii l-a ajutat să-şi reia drepturile asupra ultimelor două lanţuri imobiliare, în 2014.

Donald, Barron, Melania şi Tiffany Trump

3 neveste

Ivana Trump, Marla Maples şi Melania Trump – toate soţii cu care Trump a avut relaţii savuroase pentru presa de scandal. Prima, care i-a fost soţie 13 ani, l-a acuzat de violenţă domestică şi viol, a doua i-a fost amantă timp de doi ani şi i-a născut o fiică înainte de nuntă, iar Melania, fost model, a pozat nud în mai multe ocazii – deşi asta nu i-a dăunat imaginii mogulului. Actuala Primă Doamnă are 46 de ani, este de origine slovenă şi este mama celui mai mic fiu al preşedintelui (are cinci copii), Barron, de 10 ani.

1 trofeu

Şi anume Zmeura de Aur pentru cel mai prost actor în rol secundar, pentru filmul Ghosts Can’t Do It, în 1990.

Anul 1989

Cine ar fi crezut că investitorul a avut şi propriul boardgame de tip Monopoly, Trump: The Game, lansat în 1989? Însă, în ciuda relansărilor, jocul nu s-a vândut conform aşteptărilor.

200 polonezi

În 1980, două sute de imigranţi ilegali de origine poloneză angajaţi de echipa Trump au muncit la demolarea unui magazin din New York pentru a construi Trump Tower, cea mai înaltă clădire rezidenţială din lume.

4,5 miliarde de dolari

O avere greu de imaginat, dar nu şi pentru cel care a preluat controlul şi a dus, din 1971, imperiul Trump pe culmile cele mai înalte. Zgârie-nori, terenuri de golf, hoteluri, cazinouri impresionante de-a lungul zecilor de ani de carieră. Şi continuă să producă sume spectaculoase din investiţiile sale imobiliare, şi la 70 de ani!

foto: guliver/rex features, hepta, www.123rf.com

Mai multe