În cifre! Curiozităţi despre Robert Redford

8 septembrie 2016   News

În onoarea împlinirii a 80 de ani, să aflăm câteva detalii despre viaţa băiatului de aur al Americii.

Robert Redford

3 facultăţi

Redford, care a împlinit 80 de ani pe 18 august, a crezut dintotdeauna că educaţia bună este cheia succesului, participând la cursurile Universităţii din Colorado, ale Institutului de Artă Pratt şi ale Academiei Americane de Arte Dramatice.

1 rol ratat

 … din cauză că era prea chipeş! Regizorul Mike Nichols nu i-a oferit rolul lui Ben Braddock din The Graduate (1967) gândindu-se că nimeni nu va crede că Robert n-ar putea cuceri uşor o fată. În locul lui, l-a ales pe Dustin Hoffman.

22 de ani

Vârsta la care a fugit în Las Vegas pentru a se însura cu activista de mediu Lola Van Wagenen. Cei doi au avut patru copii împreună şi un mariaj de 27 de ani, încheiat în 1985.

4 Oscaruri

Talentul în spatele camerelor de filmat s-a văzut chiar de la primul film regizat de el, Ordinary People (1980) – care a luat patru trofee ale Academiei, inclusiv pe cel pentru cel mai bun regizor.

Anul 1981

Dornic de-a susţine cineaştii şi producţiile independente, „The Sundance Kid“ a înfiinţat celebrul festival de film Sundance în oraşul cu acelaşi nume – unde şi locuieşte în prezent.

170 de milioane de dolari

Are peste 55 de ani de carieră nu doar ca actor, ci şi ca regizor şi producător, aşa că e de mirare că iconul hollywoodian, care locuieşte cu soţia lui, Sibylle Szaggars, în Sundance, Utah, are o avere atât de mică.

1 undiţă

Înainte de-a fi un adevărat star, Robert a fost nevoit să accepte şi joburi plătite prost. Cum a fost la prima lui apariţie ca actor, într-un show TV, pentru care a fost plătit cu o… undiţă în locul celor 75 $ promişi.

Mai multe