Îndrăgostite de bărbaţi gay, fără să ştie!

20 decembrie 2017   News

La Hollywood, unele mariaje sunt paravan pentru orientarea sexuală a soţului. Dar uneori, nici soţia nu ştie în ce se bagă...

Carrie Fisher s-a măritat cu Bryan Lourd în 1991 – dar au divorţat trei ani mai târziu, în 1994, când el nu a mai suportat să trăiască în minciună şi şi-a făcut comming out-ul. Dar nu putem spune că în cei trei ani împreună, Bryan nu şi-a dat silinţa: cei doi au o fiică împreună.

Primul soţ al Angelei Lansbury, actorul Richard Cromwell, era homosexual. Doar că Angela a aflat asta după ce a ajuns la altar cu el. Actriţa n-a putut menţine, însă, un mariaj care era o minciună şi a divorţat chiar în 1946, la un de la nuntă, dar a rămas prietenă cu el, dezvăluind mult mai târziu, după moartea lui, că motivul divorţului lor a fost sexualitatea lui.

Liza Minnelli a fost măritată vreme de 7 ani cu Peter Allen, care ulterior s-a declarat gay, afişându-se într-o relaţie stabilă cu un bărbat. „M-am căsătorit cu Peter şi habar n-aveam că e gay. Toată lumea ştia, mai puţin eu. Şi cum am aflat? Voi spune doar atât: Nu voi mai lua niciodată prin surprindere pe cineva, sosind acasă mai devreme. Sun înainte, ca să avertizez”, a povestit cu umor Liza în 1996, pentru revista The Advocate. Culmea este că mama ei, Judy Garland, a fost şi ea măritată cu un homosexual – chiar tatăl Lizei! Iar Peter Allen fusese protejatul lui Judy în anii 60, aşa că e de mirare că Liza nu ştia despre orientarea lui sexuală.

Judy Garland, mama Lizei Minelli, a fost căsătorită cu faimosul regizor Vincente Minnelli. Împreună, au dat o nouă stea lumii – pe Liza Minnelli. În realitate, însă, talentatul cineast era homosexual, iar Judy a fost doar prima dintre cele 4 neveste pe care acesta le-a avut pentru a păstra aparenţele. Interesantă este precizarea lui Emanuel Levy, din cartea Vincente Minnelli: Hollywood's Dark Dreamer: acesta spune că Vincente trăise la New York înainte de a fi ajuns la Hollywood – iar în New York, Minnelli nu se ascunsese că era homosexual. Însă Hollywoodul i-a cerut să se ferească. Ceea ce dovedeşte încă o dată că oraşul dinspre care vin atâtea trenduri a avut, paradoxal, multe reguli constrângătoare şi înguste. Şi face în continuare discriminări.

Vanessa Redgrave a fost măritată între 1962 şi 1967 cu regizorul Tony Richardson – din acest mariaj rezultând două fete: Joely şi Natasha Richardson. Dar Tony era homosexual, deşi nu şi-a recunoscut orientarea până când n-a fost diagnosticat cu HIV – regizorul pierzând lupta cu SIDA în 1991. Scandalul din familia actriţei a fost unul infernal la vremea lui – bârfele de la Hollywood spunând că Vanessa îşi prinsese soţul în pat cu... tatăl ei, Michael! Şi asta fiindcă – absolut surprinzător ca destin, ca şi în cazul Lizei Minnelli – tatăl Vanessei era, într-adevăr, bisexual. Iar viaţa o adusese alături de un soţ... pe modelul tatălui ei. Fiica actriţei, Joely, spune, însă, că bârfa despre soţul şi tatăl în acelaşi pat a fost o scorneală.

Rebecca de Alba, model şi prezentatoare TV din Mexic, a fost iubita lui Ricky Martin timp de 14 ani! Perioadă în care cei doi au şi dat declaraţii cum că ar vrea să-şi întemeieze o familie împreună. Mai mult, Ricky chiar se gândea, la un moment dat, să se însoare cu ea...  După despărţirea lor şi după ce a devenit tatăl a doi băieţi în 2008, cu ajutorul unei mame surogat, artistul şi-a recunoscut public orientarea sexuală. Iar Rebecca a mărturisit că nu a ştiut că Ricky era homosexual până ca el să-şi facă comming out-ul în 2010 – şi că nu-l va ierta niciodată pentru asta.

Când Kris Jenner s-a măritat cu sportivul olimpic Bruce Jenner în 1991, habar n-avea că acesta se simţea, de fapt, femeie... Jenner mai încercase o transformare pe baza unui tratament hormonal în anii 80, dar singura urmare a fost că îi crescuseră puţin sânii, iar atunci a renunţat. A revenit, însă, la procesul transformării după divorţul de Kris din 2015 şi, de atunci, Bruce a devenit... Caitlyn.

Actriţa Berry Berenson s-a căsătorit cu Anthony Perkins, starul din Psycho, dăruindu-i doi copii acestuia – şi au rămas căsătoriţi până 1992, când el a murit de SIDA. Berry a ales să-i rămână alături, deşi între timp aflase că soţul ei avea o viaţă paralelă, în care se întâlnea cu bărbaţi...

Fran Drescher, vedeta din serialul Dădaca, a fost căsătorită vreme de 21 de ani chiar cu creatorul producţiei de succes, Peter Marc Jacobson. Acesta şi-a recunoscut public orientarea sexuală abia după divorţul lor, însă cei doi nu doar că au rămas în relaţii foarte bune. Şi-au şi continuat colaborarea profesională, creând un nou serial, Happily Divorced, bazat pe experienţa lor.

Foto: Getty Images

Mai multe