Ion Iliescu, operat de urgenţă pe inimă. Iată ce spun medicii

1 aprilie 2019   News

Fostul preşedinte acuză grave probleme cardiace şi a fost internat de urgenţă. Care este starea sa?

Ion Iliescu a ajuns astăzi pe mâna medicilor cardiologi de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C.C.Iliescu", după ce duminică s-a simţit rău, iar medicii de la Spitalul Elias, unde a mers la control, i-au recomandat să fie văzut de specialişti.

"Ion Iliescu s-a prezentat luni, la ora 11.00, la spitalul nostru, pentru un control periodic, însă medicii au decis să transfere pacientul la C.C. Iliescu, asta pentru că domnul Iliescu prezenta o respiraţie greoaie, dispnee. Pentru siguranţa dumnealui s-a decis transferul. Nu era în stare gravă", a declarat, pentru MEDIAFAX, Silvius Negoiţă, purtător de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Elias din Capitală.

Fostul şef de stat a fost diagnosticat cu pericardită hemoragică, o afecţiune a inimii care se manifestă prin acumulare de lichid la nivelul cordului, ce poate fi rezolvată doar printr-o intervenţie chirurgicală.

În 2012, Ion Iliescu a fost supus unei intervenţii la colon, iar în urmă cu câţiva ani i s-au montat 6 stenturi pentru dilatarea vaselor sangvine, operaţie efectuată la Paris.

Ion Iliescu a împlinit vârsta de 89 de ani pe 3 martie şi e marcat de numeroase controverse: recent a fost acuzat de crime împotriva umanităţii în dosarul revolutiei şi al mineriadei. 

Mai multe