Iubirile lui Ion Besoiu

18 ianuarie 2017   News

Regretatul actor a avut patru soţii şi un singur copil. Pe ultima lui soţie a iubit-o cel mai mult.

Ion Besoiu a fost unul dintre cei mai chipeşi actori români şi a avut mare succes la femei. Aşa că nu e de mirare că a fost căsătorit de patru ori.

„Prima mea căsătorie a fost cu o cântăreaţă foarte talentată, când aveam 23 de ani. A durat câteva luni, apoi m-am recăsătorit de două ori, iar cea de-a patra soţie, e filoloagă. E minunată, sunt fericit”, povestea Ion Besoiu.

De altfel, pe ultima soţie, maestrul Ion Besoiu a iubit-o cel mai mult. Luminiţa Marcu  era, la bază, profesoară de franceză şi italiană, însă a lucrat câţiva ani buni în presă. Ulterior a intrat în televiziune, însă a preferat să nu o facă din faţa camerelor de filmat, ci doar din spate, de unde a îndrumat generaţii întregi prezentatori de televiziune. A fost o femeie discretă, pe care admiratorii lui Besoiu ajunseseră s-o cunoască doar din povestirile acestuia.

Ion Besoiu şi Luminiţa Marcu.

„Era un om extraordinar, de o frumuseţe fizică şi spirituală ieşită din comun, cu o imensă influenţă benefică asupra mea. Avea mare grijă ce să fac şi la ce să renunţ. Era sufletul meu”, mărturisea Ion Besoiu într-un interviu acordat în urmă cu mai mulţi ani.

La moartea ei, în 2007, actorul a fost devastat. „Când a murit, mi s-a zguduit credinţa în Dumnezeu”, spunea acesta despre femeia cu care s-a însurat când avea 61 de ani.

Ioana, în vârstă de 36 de ani, este singura fiică a lui Ion Besoiu. Ea s-a născut în urma căsătoriei cu actriţa Emilia Dobrin.

„Nu pot să definesc sentimentul de tată. Îl ai de când odorul tău e în pântecul mamei. Cu ivirea unui copil, viaţa, Sărbătorile, capătă o altă semnificaţie. Sunt cel mai fericit, pentru că a moştenit de la mine patima istoriei. Se spune că cine n-a sădit un pom şi n-a făcut un copil a trăit degeaba pe pământ. Eu vă recomand cu căldură să faceţi copii, dar, din păcate, în vremurile astea e tot mai greu”, mărturisea Ion Besoiu.

Prietenă bună cu Maria Marinescu, Ioana Besoiu s-a măritat cu un om de afaceri din Braşov, despre care presa locală a scris că i-ar fi fost infidel. Ioana este mama unei perechi de gemeni de 2 ani.

Ioana şi Ion Besoiu

Mai multe