Jurnalista Anca Alexandrescu a anunţat decesul tatălui său, cunoscutul Horia Alexandrescu: ”Tata a plecat”

20 septembrie 2021   News

Este doliu în presa românească. Jurnalista Anca Alexandrescu a făcut anunţul pe pagina sa de Facebook: ”Tata a plecat.”

Cunoscutul ziarist, director şi fondator al unor gazete din peisajul media de după anul 1989 a murit, la vârsta de 74 de ani. Horia Alexandrescu era internat. Potrivit Antena 3, ar fi fost diagnosticat cu cancer la plămâni.

Cozmin Guşă a transmis un mesaj după anunţul decesului ziaristului Horia Alexandrescu: „Horea Alexandrescu a murit azi-noapte. Îl ştiţi cu toţii, dar poate ce nu ştiţi este că mulţi dintre noi l-am avut ca îndrumător la începutul carierelor de jurnalişti. Nu fac aici lista lungă de confraţi din presă cu care a fost şi prieten, dar mă includ pe mine, am debutat în presa centrală ca şi corespondent de Cluj al CRONICII ROMÂNE, şi de-atunci am rămas într-o strânsă relaţie. Era un om bun şi un prieten care te ajuta la nevoie. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

Horia Alexandrescu a fost un nume greu în presa românească. A fondat în 1990, alături de Adrian Sârbu şi de alţi cinci jurnalişti cotidianul Curierul Naţional, fiind totodată şi directorul general al publicaţiei. A înfiinţat apoi Cronica Română, cotidianul Independent, dar a avut activitate şi la TV, ocupându-se de emisiunea „Cafeneaua politică" de la TVR, pentru care a fost şi premiat cu Premiul pentru jurnalism „Pamfil Şeicaru".

Fiica sa îi duce pasiunea jurnalismului mai departe, Anca fiind un nume sonor în televiziune, ocupându-se de o incomodă emisiune la Realitatea Plus.

Aseară, înainte de moartea părintelui său, a prezentat un interviu controversat cu fostul lider PSD Liviu Dragnea.

Foto: Facebook

Mai multe