Kirk Douglas şi-a dăruit 65 de ani din viaţă unei singure femei. Cum l-a salvat Anna

6 februarie 2020   News

Kirk Douglas a iubit 65 de ani o singură femeie. Franţuzoaica Anna Buydens, ajunsă acum la 100 de ani, a ştiut să îi ierte cu eleganţă infidelitatea.

Actorul are în palmares numeroase femei celebre, precum Rita Hayworth, Patricia Neal şi fiica lui Joan Crawford, Chris­tina. Mama lui Michael, Diana, cu care Kirk a fost căsătorit din 1943 până în 1951, a murit în 2015, la vârsta de 92 de ani.

Anna Buydens a fost marea lui iubire, femeia care a crezut în el şi a ştiut să îi ierte micile scăpări. Actorul a reuşit să aibă alături de ea familia la care visase dintotdeauna. “Să nu uiţi niciodată, draga mea, că am nevoie de tine“, i-a scris starul soţiei sale într-una dintre numeroasele scrisori de dragoste adresate.

În 1953, când au făcut cunoştinţă pe platoul filmului Act of Love (el îşi căuta un publicist bilingv în Paris, iar ea i-a fost recomandată de regizo­rul peliculei), Anne era măritată cu un belgi­an, iar Kirk era logodit cu actriţa Pier Angeli, dar soarta a decis altceva.

„Ceea ce m-a făcut să mă îndrăgostesc de el a fost nu doar umorul lui extraordinar, ci şi capacitatea lui de-a mă surprinde plăcut“, recunoştea doamna Douglas.

Sentimentele puternice pe care le aveau i-au ajutat să răzbată. Anne i-a salvat viaţa lui Kirk în 1958, când el trebuia să urce la bordul avio­nului în care soţul lui Elizabeth Taylor, Mike Todd, şi-a pierdut viaţa, iar ea a insistat să rămână acasă, din cauza unei presimţiri în­grozitoare pe care o avea. Tot ea i-a fost aproape şi în 1996 când un atac cerebral avea să îl împiedice să mai vorbească şi să îl trimită în ghearele depresiei. Recuperarea a fost anevoioasă, dar forţa cu care era iubit a contat mai mult decât orice altceva.

Mai multe