Leonardo DiCaprio a fost la un pas să piardă rolul din Titanic. Care a fost motivul?

23 noiembrie 2022   News

James Cameron a fost la un pas să nu îl aleagă pe Leonardo DiCaprio pentru rolul lui Jack Dawson din„Titanic” Regizorul susține că actorul a apărut la audiție cu o atitudine de divă.

Cameron și-a amintit întâlnirea cu DiCaprio înaintea filmului record din 1997, într-un interviu pentru GQ ,  menționând că Kate Winslet fusese deja selectată pentru rolul lui Rose DeWitt Bukater.

„Așa că Leo a intrat – desigur, a fermecat pe toată lumea, inclusiv pe mine”, a explicat Cameron, 68 de ani. Atunci i-am spus: „Bine, să vedem cum e chimia ta cu Kate”.

Potrivit regizorului, DiCaprio – care avea 22 de ani când filmul a ajuns în cinematografe – a crezut că asta înseamnă „o altă întâlnire pentru a o se vedea cu Kate”. Dar, de fapt, Cameron îi chemase ca să înregistreze împreună cele două rânduri de lectură.

„Vrei să spui că trebuie să citesc? Oh, nu fac asta”, a spus Leo. Cameron i-a strâns atunci mâna și i-a mulțumit „pentru că a trecut pe acolo”.

„Stai, stai! Adică dacă nu citesc, nu primesc rolul? ”, a adăugat actorul.

Potrivit lui Cameron, DiCaprio a pufăit, dar a fost de acord să joace cu Winslet. „Era atât de negativist”, și-a amintit cineastul, „până când am spus „Acțiune!”

James recunoaște că DiCaprio s-a „transformat imediat în Jack”. „Kate s-a aprins și au intrat în toată chestia asta, iar el a jucat scena”, a explicat el. 

 „Titanic” a câștigat 11 dintre cele 14 premii Oscar pentru care a fost nominalizat și i-a asigurat locul lui DiCaprio printre cei mai influenți actori.

Mai multe