Lisa Marie Presley adora Graceland, moștenirea de la tatăl său. Cui revine acum emblematica proprietate?

17 ianuarie 2023   News

Un reprezentant al Graceland a confirmat pentru revista People luni, ceea ce toată lumea se aștepta.

Emblematica proprietate achiziționată de Elvis Presley a fost moștenită de Lisa Marie Presley. Aceasta purta un deosebit respect locației și a transmis în 2013: ”Graceland mi-a fost dăruit de tata și va rămâne a mea întotdeauna. Niciodată nu va fi vândută! De la mine, va trece la copiii mei.”

Și chiar se va întâmpla, cum și-a dorit Lisa Marie Presley. Conform datelor oficiale, Graceland va intra în posesia celor trei fiice ale Lisei Marie Presley: Riley Keough, 33 ani, și gemenele Harper și Finley Lockwood, în vârstă de 14 ani.

După moartea neașteptată și fulgerătoare a unicei fiice a Regelui Rock and Roll, Elvis Presley, fanii se întrebau cui va rămâne proprietatea.

Lisa Marie Presley a crescut în această casă făcută celebră de Elvis. Tot aici Regele Rock and Roll s-a stins din viață, în 1977, la vârsta de 42 de ani, când Lisa avea doar 9 ani.

După o viață în care s-a luptat cu dependența de pastile, datorii și un divorț crunt, fiica lui Elvis Presley a fost bântuită întreaga ei viață de felul în care și-a pierdut tatăl. Ea a dezvăluit, la un moment dat, cum n-a uitat niciodată cum și-a văzut părintele mort, pe 16 august 1977.

„Nu-mi place să vorbesc despre asta”, a ținut să precizeze Lisa Marie despre noaptea în care Elvis a murit în casa lor Graceland. „Era 4 dimineața. Trebuia să dorm la acea oră. El m-a găsit…”, a continuat regretata vedetă.

Tatăl și-a sărutat singurul copil de „Noapte bună!”, atunci fiind ultima dată când l-a mai văzut în viață pe Elvis. Mai târziu, când s-a dus să-l vadă pe Elvis, era era deja mort, iar iubita lui, Ginger Alden, era lângă el încercând să-l readucă cumva la viață.

Fetița de tunci a moștenit domeniul într-un fond de rezervă în care a intrat cu drepturi depline la 25 de ani, în 1993. Atunci a devenit unicul proprietar al Graceland. Cu toate acestea, Lisa Marie Presley a format un nou fond, care a inclus-o și pe mama sa, la Banca Națională de Comerț.

De-a lungul timpului, membrii fondului au decis să deschidă domeniul pentru public și să fie organizate o mulțime de variante de vizită, inclusiv cazări peste noapte.

Elvis Presley a cumpărat Graceland în 1957 cu suma de 100.000 de dolari. În 2020, Rolling Stone a dezvăluit că domeniul a ajuns să valoreze 500 milioane de dolari.

Domeniul de familie va găzdui pe 22 ianuarie o slujbă de pomenire pentru regretata Lisa Marie Presley, a anunțat luni familia îndoliată.

De la vestea morții sale, fanii își prezintă condoleanțele la Graceland, au adus flori și mesaje de adio. 

Foto: Profimedia, Getty

Mai multe