Mărturisirea neașteptată a lui Nadine: „Alcoolul m-a pus în situații penibile. Aveam nevoie de câteva sticle de vin pe zi“
În spatele lui Nadine cea de azi se află o altă Nadine, de care nu e foarte mândră, dar pe care o dă de exemplu ori de câte ori vrea să atragă atenția asupra unui aspect important.
Pornind de la știrea că, în Japonia, tinerii sunt încurajați să consume alcool pentru a susține industria producătoare de băuturi alcoolice, Nadine face o analiză socială pertinentă și nu evită să se dea pe sine drept exemplu, chiar dacă asta înseamnă să apeleze la niște amintiri nu tocmai plăcute.
„Cei mai mulți oameni pe care îi cunosc au nevoie de afecțiune, dezalcoolizare, terapie, vacanță prelungită sau o reală conexiune umană. Mai toți umblă prin propriile vieți ca niște stafii. Au ajuns aici pentru că nu i-a învățat nimeni să investească în propria persoană. A investi în sine nu înseamnă haine scumpe, botox sau vacanțe exotice - investiția în sine înseamnă introspecție care, în timp, va duce la cunoaștere de sine“, crede Nadine Voindrough, care, în ultimii ani, a investit mult în sine, în educația sa și în deschiderea către domenii noi. Totuși, mărturisirea sa este neașteptată:
„Nu mai beau de câțiva ani, iar când o făceam, credeam că o fac pentru că îmi place. Detestam gustul alcoolului, însă iubeam felul în care îmi schimba realitatea. Nu știam cum să fac altfel. Azi stiu. Toți în jurul meu beau ca pe ceva normal, însă acum știu că alcoolul nu este ceva normal. Este un alt fel de drog care duce la o boală lungă și agonizantă. În terapie am aflat că beam pentru a anestezia la prima mână orice formă de emoție dureroasă. De aceea dacă îți este greu fără alcool, du-te și vorbește cu un terapeut - face minuni!“, scrie Nadine într-un text-mărturie, postat pe contul său de socializare.
„Cântăm despre alcool, despre beție, ne lăudăm cu cât de mult alcool am băut nu știu unde, postăm pe social media pahare și sticle cu alcool pe care le dăm pe gât, ca și cum ar fi o mare virtute. Să bei alcool nu este o virtute. Pentru cei mai mulți este o boală. “Ne-au” spălat creierii pentru a ne ține mereu mufați la ceva ce nu ne lasă să gândim, să simțim sau să fim noi înșine. Trebuie să luptăm pentru a ne recăpăta claritatea minții - se poate!“, mai spune ea.
„Alcoolul m-a pus în situații penibile, mi-a distrus prietenii, m-a pus în situații de viață și de moarte și mi-a furat și multe situații de viață pe care nu mi le mai amintesc. Dacă poți să bei doar un pahar, ocazional, ești unul dintre puținii fericiți. Cei mai mulți însă nu își concep viața fără alcool. Eu n-am putut niciodată să mă rezum la un pahar de vin seara, sau, uneori, un pic la o petrecere. Aveam nevoie de câteva sticle de vin pe zi, si culmea, funcționam în felul meu, însă eram la un sfert de capacitate față de omul care sunt azi.“
„Detest alcoolul. Mi-a făcut mult rău. Și detest și normalizarea lui. Nu este neapărat să bei alcool când ai o zi grea sau vrei să te distrezi. Majoritatea nu a fost învățată că se poate și altfel. Mulți râd de cei care nu beau alcool, de parcă ar suferi de ceva. Este anormal! Câte căsnicii distruse din cauza alcoolului, câți copii fără părinți, câte accidente la volan cu victime… Am descoperit apa. Iubesc apa! Am descoperit și ceaiurile; am colecții de ceaiuri din toată lumea. Odată cu ceaiul am descoperit ceștile de toate soiurile si ceainicele. Cu apa si ceaiul, am descoperit o lume mai frumoasă decât cea lăsată în viața mea de alcool. N-am crezut că mă pot distra fără alcool în sistem. Dar se poate să râzi și să te simți bine doar cu apă. Se poate!“
În spatele acestui viciu, cei care incită la consum, cum o fac acum japonezii, sunt oameni fără scrupule, care au alte intenții de fapt, în afară de cele economice, crede Nadine. „Nimeni nu are interes să ne învețe cum să ne trăim viața fără alcool. Am învățat să beau apă și ceai, și gândesc mai bine, mă simt mai bine, dorm mai bine etc. Japonia are niște tineri sănătoși, care știu cum să-și trăiască viața fără alcool, însă se pare că asta nu convine liderilor națiunii… Asta te face să te întrebi ce nu convine liderilor națiunii noastre de primim tot soiul de gunoaie sub formă de cărți, emisiunii tv și altele. Musai trebuie să ne întrebăm, ca să ne putem lepăda.“
FOTO: Robert Chirileanu