Medicamentul minune al lui Cher: leac sau otravă?

25 august 2016   News

Veştile tot mai alarmante despre starea de sănătate a cântăreţei au culminat cu zvonul că aceasta, în disperare de cauză, ar fi apelat la un tratament experimental cu puternice efecte adverse.

Cealaltă faţă a celebrităţii

 De câţiva ani încoace, Cher duce o luptă pe viaţă şi pe moarte cu o boală numită mononucleoză infecţioasă, provocată de virusul Epstein-Barr – un virus des­pre care medicii spun că ar fi prezent în organismul a peste 90% dintre adulţi, fără a provoca mari daune. Transmite­rea lui se face prin salivă, prin utilizarea aceleiaşi vesele, tacâmuri, prin sărut ori strănut, şi după infectare adultul resim­te simptome asemănătoare unei răceli uşoare. După câteva săptămâni, bol­navul poate da semne de temperatură, mărirea ganglionilor limfatici şi angină, adică, în termeni medicali, mononucleo­ză infecţioasă. Din nou, o boală tratabilă, care doar în cazuri rare poate degenera grav şi poate duce la dezvoltarea unor forme rare de cancer, ca limfomul.

Vă mai amintiţi cum, prin 2010, Cher şi-a speriat fanii şi colaboratorii după ce s-a prăbuşit în culise, chiar înainte de-o reprezentaţie la Caesar’s Palace din Las Vegas? Ei bine, ceea ce atunci părea a fi doar o răceală puternică, însoţită de du­reri de stomac, nu era decât faza iniţia­lă a acestei boli care, în cazul lui Cher, a luat proporţii nebănuite. Practic, i-a afectat muşchii, rinichii şi inima, izo­lând-o în casă. Ba chiar, acum doi ani, a ajuns să aibă nevoie de un stimulator cardiac, după cum a confirmat chiar Liz Rosenberg, purtătoarea ei de cuvânt. Numai că, în timp ce presa tabloidă se pregătea să-i cânte prohodul, starul ar fi apelat la un tratament experimental cu celule stem folosit într-o clinică din Ger­mania. Lucru care a făcut-o să călăto­rească des între Statele Unite şi Europa, căci americanii încă nu şi-au dat acordul pentru testarea lui, considerându-l ex­trem de invaziv.

Cher a ajuns la 70 de ani

De altfel, încă din 2010 unele surse povesteau pen­tru National Enquirer că diva încercase un tratament homeopatic ex­perimental în Germania, pe care i-l suge­rase vechea ei prietenă, Farrah Fawcett, în disperare de cauză – aceeaşi Farrah Fawcett răpusă în 2009 de un istovitor cancer la colon. Iar cel care a convins-o definitiv să apeleze la serviciile acestei clinici din Pădurea Neagră a fost chiar fiul ei, Elijah Blue Allman, care a fost vindecat de aceiaşi medici de cumplita boală Lyme.

Pentru Cher, acest tratament inova­tor s-a dovedit a fi unul salvator, chiar dacă acum trebuie să îndure neajunsu­rile lui: efecte negative vizibile la nive­lul feţei, pe care cântăreaţa a ajustat-o estetic intens de-a lungul anilor şi care tocmai din această cauză e deosebit de afectată. Căci, ne pune în temă un medic din New York, via Globe, tratamentul cu celule stem e incompatibil cu substanţe­le folosite în chirurgia estetică, putând duce la inflamaţii şi la distorsionări ale părţilor modelate cu bisturiul.

Cum era de aşteptat, Liz Rosenberg a încercat să contracareze aceste infor­maţii, motivând că plecarea lui Cher în Europa se datorează unei vacanţe în su­dul Franţei şi că, în cel mai scurt timp, fanii o vor vedea făcându-i campanie lui Hillary Clinton pe Coasta de Est. Ceva-ceva tot e adevărat în asta, căci artista e deosebit de activă pe Twitter, unde-şi exprimă dezaprobarea în termenii cei mai duri faţă de ideile promovate de Do­nald Trump. Dar oare e pregătită să iasă din nou în public şi să ducă greul unui turneu cot la cot cu Hillary?

foto: guliver/splash news

Mai multe