Medicul care a petrecut 282 de zile cu Vladimir Putin. Specialistul în cancer la tiroidă se ocupă de pacienţii senili

2 aprilie 2022   News

O nouă investigaţie publicată de Daily Mail arată că un doctor specializat în cancerul de tiroidă este “umbra” preşedintelui rus, însoţindu-l constant pe acesta în ultima perioadă. Kremlin a negat, evident, că Vladimir Putin ar aveo vreo problemă de sănătate, însă acest lucru nu înseamnă nimic, poate fi o simplă minciună, ca multe altele.

Chirurgul Yevgeny Selivanov, de la Spitalul Central din Moscova, a fost adus cu avionul de 35 de ori până în Sochi, staţiunea de la Marea Neagră, locul preferat de liderul de la Kremlin pentru a locui.

Medicul de renume mondial are o lucrare care a făcut senzaţie în domeniul său de expertiză şi care ne oferă şi nouă informaţii relevante despre motivul pentru care a fost ales el să devină doctorul personal al unuia dintre cei mai mari lideri politici actuali: “Peculiarities of diagnostics and surgical treatment of elderly and senile patients with thyroid cancer” (“Particularităţile diagnosticului şi ale tratamentului chirurgical la pacienţii în vârstă şi senili cu cancer de tiroidă”).

Descoperirea făcută de cei care lucrează la proiectul media de investigaţii Proekt (n.r. Proiect) – interzis în Rusia, putând doar să funţioneze peste graniţă – confirmă faptul că Putin a început războiul în Ucraina când acesta suferea de probleme medicale ascunse de poporul rus.

Una dintre versiunile care au circulat cu privire la starea sănătăţii preşedintelui rus este că Putin face un tratament cu steroizi, lucru care i-a schimbat şi aspectul fizic, umflându-l la faţă. Există multe speculaţii despre faptul că liderul de la Kremlin suferă probleme grave de sănătate, motiv pentru care a început invazia Ucrainei şi n-a oprit-o nici măcar după ce 17.000 de trupe ruse şi-au pierdut deja viaţa şi mii de soldaţi şi civili ucraineni au pierit şi ei apărându-şi ţara.

“V-am promis să vă dezvăluim marele secret de la Kremlin. Bineînţeles că vorbim despre sănătatea lui Vladimir Putin”, au declarat cei care lucrează la investigaţia Proiect. Ce au descoperit ei?

Rezultatul anchetei

Ancheta lor a indentificat medici care călătoresc peste tot cu Putin şi care-l viziteată pe politicianul care va împlini 70 de ani în octombrie în Sochi, locul pe care-l preferă în detrimentul Moscovei. Pe lângă specialistul în cancerul de tiroidă, mai există în echipa sa medicală şi un neurochirurg.

“Este de la sine înţeles că, în cel de-al 23-lea an al său de conducere, preşedintele Rusiei este intersat doar de geopolitică”, stă scris în raportul de investigaţie. “De fapt, mai există măcar încă un subiect de care este preocupat Putin – sănătatea lui. Putin a arătat interes, în mod public, în cancerul de tiroidă. În iulie 2020, s-a întâlnit cu şeful Centrului Naţional de Cercetare în Endocrinologie, Ivan Dedov, care este şi şeful fiicei lui mai mari, Maria Vorontsova.”

Dedov i-a vorbit preşedintelui despre un medicament nou hormonal, Tyrogin, care atacă metastazele după operaţie. “Recuperarea e de 95-98%?”, a întrebat Putin, după care a primit un răspuns afirmativ. “Conversaţiile despre starea sănătăţii lui Putin s-au intesificat în toamna anului trecut, când acesta a început să se comporte ciudat. După o perioadă îndelungată de izolare, din cauza pandemiei de COVID-19, şeful statului a început, în sfârşit, să se întâlnească cu oamenii.”

Problemele medicale ale lui Putin au început să se agraveze în 2016-2017. La acea vreme, liderul rus era tratat de alt medic, Dmitri Verbovoi, expert în boli de tot felul, răni şi otrăviri. Alt doctor care-i monitoriza starea sănătăţii lui Putin era un specialist în traume ortopedice, care-l ajuta cu rănile făcute la hochei pe gheaţă. Apoi totul s-a schimbat...

Actuala echipă medicală a lui Putin

În noiembrie 2016, s-au schimbat cei cinci medici care-l aveau în grijă. “Un grup de neurochirurgi de la Spitalul Central, şi-a făcut apariţia, de asemenea un specialist în resuscitare a apărut în peisaj. Tratamentul a mers bine, doarecele pe 1 decembrie Putin îşi reluase responsabilităţile profesionale”, a continuat să ne informeze raportul celor de la Proiect.

Conform anchetei respective, Putin a dispărut de cinci ori din activitate pe motive medicale. Simptomele cancerului tiroidian sunt vocea îngroşată, dificultatea de-a înghiţi, durere în gât, tuse seacă, noduli măriţi în zona tiroidiană.

Chirurgul Alexey Shcheglov îl urmăreşte pe Putin peste tot, apărând chiar şi în fotografiile oficiale. L-a vizitat pe liderul rus în 59 de călătorii şi timp de 282 de zile. Acesta este important pentru că poate fi primul care să depisteze probleme la glanda tiroidă, inclusiv pe cele oncologice.

Următorul medic din echipa lui Putin este Igor Esakov, care a fost în 38 de călătorii alături de Putin şi un total de 152 de zile, după care chirurgul Selivanov l-a însoţit pe Vladimir în 35 de călătorii, timp de 166 de zile.

Foto - Profimedia

Mai multe